Política

Carretero acusa Puigcercós d’inhibició i reclama trencar el govern si hi ha mal finançament

Debat intern a ERC

Lluny d’avalar l’estratègia de Joan Puigcercós en el debat del finançament, el líder del sector crític Reagrupament Independentista (RI), Joan Carretero, va confirmar ahir que el corrent continua vigilant de prop els moviments de la nova direcció del partit. Carretero va aprofitar l’acte central de la seva candidata en el congrés regional de Barcelona per criticar durament el paper d’Esquerra en el finançament, que al seu parer ha consistit a inhibir-se i avalar qualsevol acord entre CiU i el PSC. “ERC no té proposta de finançament”, va censurar.

Davant d’uns 150 militants i simpatitzants republicans, l’exconseller de Governació va apostar perquè ERC deixi el govern i s’avancin les eleccions si finalment Catalunya no pacta amb l’Estat un model de finançament satisfactori. Aquesta reclamació ja consta en el manifest fundacional de Reagrupament Independentista, el nom sota els qual s’han fusionat els dos corrents crítics inicials. Segons va explicar Carretero, que va ser el primer a intervenir en l’acte que EI va celebrar a les Cotxeres de Sants, ell mateix ha comunicat a Puigcercós que si ERC accepta el model de finançament –“que no serà bo”– la patacada que la formació patirà a les pròximes eleccions serà considerable. “Però no patiu, vindran més congressos”, va etzibar en un clar avís per a navegants.

En un sentit similar es va expressar el número dos de RI, Uriel Bertran, que va cridar a votar a les eleccions internes de divendres a Barcelona la candidata Rut Carandell perquè “el missatge que doni la militància és un missatge en clau de país”.

Un altre cop les pastilles
Bertran va fer servir el símil de Puigcercós durant el debat de política general i va instar a triar la pastilla –en al·lusió a una escena de la pel·lícula Matrix– que “rellanci el partit” i no pas la que comporta “més somnífer”. També va donar per liquidat el tripartit argumentant que el PSC ha tingut una “oportunitat d’or i no l’ha aprofitat. Doncs és el seu problema. No podem posar en perill Catalunya per no posar-hi el PSC”.

L’escriptor Víctor Alexandre va fer de mestre de cerimònies de l’acte central de la candidatura, en què també van intervenir l’aspirant a la presidència, Rut Carandell, i el candidat a la vicepresidència, Francesc Sànchez Loro, que fa quatre anys ja va disputar el lideratge de la federació a Oriol Amorós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.