Política

RTVE planteja que el PP pot tenir més minuts que el PSOE perquè li treu els vots del PSC

Una nova campanya, una nova batalla sobre el minutatge dedicat a cada partit. Al marge del debat obert en la professió periodística en els últims anys per eliminar els anomenats blocs electorals, les comissions dels ens públics, formades pels representants proposats pels partits, van analitzar ahir la distribució de publicitat, informació i debats que no van modificar substancialment la dinàmica anterior.

El debat més nou es va suscitar en la comissió de RTVE, que, a proposta del vocal del Partit Popular, Alejandro Ballestero, va elevar a la Junta Electoral Central que els populars tinguin més minutatge que el PSOE perquè el PSC té entitat pròpia. El PP va argumentar aquesta diferenciació en el fet que els socialistes catalans s’acullen al punt del reglament que els permet tenir minutatge propi a nivell estatal perquè van obtenir més d’un 20 per cent dels vots en una circumscripció, en aquest cas a Catalunya. La Junta Electoral Central decidirà avui si compta el PSOE sense els vots del PSC.

Blocs eliminats, si o no
Més enverinat va ser el debat a Catalunya arran de la reunió del nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que en una de les primeres reunions que celebra va proclamar ahir la “supressió total” dels blocs electorals, amb una durada dels espais informatius “variable”. No obstant això, el consell també va acordar que “per tal d’objectivar el principi de representativitat demanat pel Consell de l’Audiovisual (CAC), la presència entre el partit menys votat i el més votat es distribuirà dins d’una forquilla entre 1 i 2,5 [minuts]”.

A aquest paràgraf es van agafar els comitès professionals de TVC i Catalunya Ràdio per advertir que “no s’eliminen” els blocs i que la decisió del nou consell de govern “frustra, una campanya electoral més, les aspiracions dels professionals”. Fonts de la CCMA van assegurar que aquesta directriu només s’aplicarà “suposant que hi hagi desviacions”.

D’altra banda, tampoc es va tancar amb acord la reunió convocada al matí pel Col·legi de Periodistes amb representants dels partits per establir un compromís d’acceptar la decisió del consell de govern de la CCMA. El PP no s’hi va presentar i la resta de partits no van subscriure la proposta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.