Política

El govern espanyol aprova l'avantprojecte de llei per eliminar els anuncis a TVE

Televisions privades, operadors de telecomunicacions i l'Estat passaran a finançar la cadena pública

L'executiu espanyol ha aprovat aquest divendres l'avantprojecte de llei de finançament de RTVE, que farà desaparèixer la publicitat a la televisió pública espanyola. TVE passarà així a finançar-se amb aportacions de l'Estat i amb part dels ingressos de les televisions privades i dels operadors de les telecomunicacions.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat que amb aquest avantprojecte culmina el procés de reforma dels mitjans públics estatals i s'aclareix el paper que aquests juguen dins l'escenari audiovisual.

Una vegada s'aprovi la llei, la corporació RTVE es finançarà exclusivament amb recursos públics, la majoria dels quals provindran de l'Estat. Les altres fonts de finançament seran el 3% dels ingressos dels operadors que emetin a tot l'Estat o a més d'una comunitat autònoma i el 0.9% dels ingressos de les operadores de telecomunicacions.

RTVE rebrà a més el 80% del que es recapti per la taxa sobre reserva de domini radioelèctric i per l'exercici de les seves activitats i la comercialització dels seus productes. L'avantprojecte de llei s'enviarà ara al Consell d'Estat i a la Comissió Nacional del Mercat de les Telecomunicacions.

Els ingressos públics només per a activitats de servei públic

Com ha declarat la vicepresidenta, els ingressos públics només podran destinar-se a activitats de servei públic i estarà prohibit licitar per drets de "continguts de gran valor". A més, només podrà utilitzar-se el 10 per cent per a l'adquisició de drets esportius, sense incloure els Jocs Olímpics i Paralímpics, i fins a un 20% podrà invertir-se en cinema espanyol. 










Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.