Política

Carod diu que "el temps dirà" si el pacte PSE-PP a Euskadi és "un error"

Considera que és estrany veure la presidenta del Parlament basc amb l'aparell de traducció simultània, però recorda que Montilla "parlava un català bàsic i ara parla amb gran correcció"

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat aquest dilluns que el pacte PSE-PP a Euskadi és "una majoria absolutament legítima des del punt de vista democràtic", tot i que "des del punt de vista polític, el temps dirà si és un error o no". En declaracions a ETB, Carod ha dit que des de fora del País Basc no sembla una majoria de govern que tingui una gran coherència ideològica o política, més aviat sembla el contrari". Carod ha dit que el pacte és "incomprensible" per a alguns, però ha insistit que té legitimitat democràtica.

Carod no creu que sigui possible imaginar una "més gran sorpresa" que un acord entre socialistes i populars a Euskadi, i ha afegit que li hauria agradat que en les eleccions del passat 1 de març "hagués existit una sola expressió política i electoral de l'esquerra independentista basca sense cap excepció".

El vicepresident considera que des de Catalunya "semblarà una mica estrany" veure la presidenta del Parlament basc, Arantza Quiroga, i "no sé si també el lehendakari", "en alguns moments amb l'aparell de traducció simultània". De tota manera, Carod ha dit que això és "el menys important", perquè "una llengua es pot aprendre", i ha posat l'exemple del president de la Generalitat, José Montilla. "Abans parlava un català bàsic, ara parla amb gran correcció", ha dit.

Carod ha remarcat diferències entre el PSC i el PSE. De fet, ha recordat que, en el Congrés on es va escollir José Luis Rodríguez Zapatero, quan els dos candidats, el mateix Zapatero i José Bono, van anar a la seu del PSC, Montilla els va rebre recordant-los que "entraven a la seu d'un altre partit polític".

Sobre la reacció del PNB, Carod ha constatat que era el que es podia assimilar a un "partit d'Estat". "No deu ser una situació fàcil per al PNB", ha dit, "però la democràcia porta aquestes coses". A més, ha mostrat la seva "simpatia personal" per Juan José Ibarretxe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona