Política

Obiols no serà el cap de cartell del PSC en la llista del PSOE a les europees

L'eurodiputada del PSC i mà dreta de Raimon Obiols durant 25 anys, Maria Badia, serà la representant del PSC amb més ben posicionada en la llista del PSOE per a les eleccions europees, i Obiols anirà per darrere seu. Tots dos tindran un lloc a les llistes del PSOE que els garantirà l'obtenció d'un escó a Brussel·les.

Així ho han avançat avui tots dos, poc abans de començar el primer acte públic de la Conferència Oberta del PSC, projecte que impulsa el mateix Obiols, i que neix amb l'objectiu d'obrir les files del partit a la ciutadania.

Obiols ha indicat que encara no s'ha acordat amb el PSOE quina posició ocuparan els candidats del PSC a la llista dels socialistes, que a nivell estatal, encapçalarà l'exministre Juan Fernando López Aguilar. Per part seva, l'exdiputada al Congrés Carmen Romero entra a les llistes de cara a anar entre els cinc primers llocs.

L'eurodiputat ha explicat que fa un mes, va proposar a Badia ser la capdavantera dels socialistes catalans a les llistes europees i l'eurodiputada finalment ho va acceptar. Aquesta proposta s'aprovarà aquest divendres a la comissió de llistes del PSC, que després ratificarà el Consell Nacional que es farà dissabte.

Obiols ha destacat l'experiència de Badia a la cambra europea i en qüestions internacionals, i a més, ha dit que seria "impresentable" que el PSC no apostés per una dona, ja que els candidats de CiU, ERC i ICV-EUiA són homes: Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Després de reconèixer que ha fet un "petit pas enrere" a les llistes, Obiols ha expressat la seva il·lusió per poder continuar a l'Eurocambra en la pròxima legislatura. A més, ha destacat que la seva feina com a eurodiputat serà "perfectament compatible" amb la Conferència Oberta que promou al PSC, projecte del qual ha dit "té alguna cosa a veure" amb la seva decisió de no encapçalar les llistes. 

Badia porta des de 1985 col·laborant estretament amb Raimon Obiols, quan era primer secretari del PSC. "Portem 25 anys treballant junts", ha dit Badia, que ha dit que se sent "molt honrada" d'encapçalar la llista dels socialistes catalans, tot i que ha reconegut sentir cert "vertigen" per estar al capdavant de la candidatura.

La candidata és eurodiputada des del 2004, i forma part de la direcció del grup socialista al parlament Europeu, i a més també està a la comissió executiva del PSC, ja que és la responsable de Política Europea i Internacional del partit.

Nascuda a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) el 1947, Badia és llicenciada en Filologia Anglesa. Va començar la seva militància política el 1975 a Convergència Socialista de Catalunya, partit liderat per Joan Raventós, i que després adoptaria la denominació PSC-Congrés, una de les tres formacions socialistes que van confluir a l'actual PSC el 1978.

Entre 1994 i 1996, va ser coordinadora de la Secretaria de Relacions Internacionals del PSOE, i, durant la presidència de Raventós del Parlament de Catalunya, va ser la cap de secretaria de la presidència de la cambra. Des del 1999, és la màxima responsable de les relacions europees i internacionals del PSC.

"Seguiré fent el que he fet fins ara", ha dit Badia, que ha valorat el fet que Obiols segueixi com a número dos, per la seva gran experiència com a eurodiputat, i per ser un parlamentari amb "prestigi".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona
parlament europeu

Vox abandona Meloni pel nou grup d’Orbán a l’Eurocambra

barcelona
guerra a gaza

Israel envia una delegació a Qatar per discutir la nova proposta de treva de Hamàs

barcelona