Política

El PSC activa l’ofensiva contra la Casa Gran d’Artur Mas amb la Conferència Oberta d’Obiols

El PSC ha decidit començar a activar la seva ofensiva contra la Casa Gran d’Artur Mas. La plataforma Convenció pel Futur, un fòrum de debat que va néixer el juny del 2007 amb l’objectiu d’obrir un procés de reflexió i generació de propostes per a la renovació ideològica de l’esquerra catalana, donarà demà el relleu a la Conferència Oberta que els socialistes preparen per a l’any que ve. La Convenció, permeable a diverses sensibilitats i aportacions progressistes, ha estat impulsada per destacats dirigents del PSC com Antoni Castells, Raimon Obiols, Daniel Font i Pia Bosch.

Aquesta plataforma prepara per demà un dels seus últims grans actes, en el qual farà balanç dels treballs realitzats i dibuixarà una nova etapa. Tot i que encara queda material de reflexió pendent d’editar, es pretén passar el testimoni al projecte que prepara Obiols, segons van explicar a l’AVUI fonts de la plataforma.

Idea de col·laboració
L’eurodiputat va rebre al juliol el mandat del congrés dels socialistes catalans i del primer secretari, José Montilla, de reconvertir la conferència nacional del partit del 2009 en una cimera oberta a la societat civil que vulgui reflexionar amb els socialistes sobre els reptes de Catalunya. Si bé hi ha qui creu que la Convenció pel Futur no s’ha de tancar i que ha de seguir fent propostes de futur, la major part dels impulsors defensen que obri una etapa de col·laboració amb el projecte d’Obiols. En aquest sentit, l’eurodiputat té intenció de demanar a tots aquells que han col·laborat amb la Convenció que ho facin també amb la Conferència Oberta.

L’expresident del PSC aprofitarà l’acte de demà de la Convenció per explicar a grans trets el projecte que està ultimant i que, si bé és una iniciativa diferent a la Casa Gran que impulsa el líder de CiU, Artur Mas, acabarà, a la pràctica, competint amb ella l’any que ve.

El paller
De fet, durant el congrés socialista Montilla ja hi va fer alguna referència en manifestar que mentre a alguns els interessa “ser el pal de paller”, en al·lusió a CiU, als socialistes catalans el que l’interessa és “el paller amb totes les espigues”. Tant el PSC com la federació nacionalista busquen eixamplar els seus suports electorals i l’espai moderat centrista és objecte de litigi.

Mentre el projecte de Casa Gran neix per enfortir el lideratge de Mas, la Conferència del PSC està dirigida per un polític que no intervé en la política catalana. Els socialistes sostenen que no busquen refundar el catalanisme, sinó reflexionar sobre Catalunya i plantejar reptes de futur, a més de debatre sobre la relació entre societat i política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies
REGNE UNIT

A la recerca de l’estabilitat britànica

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos eximits pel TC de la pena pels ERO

barcelona