Política

CDC rebutja la proposta d'una aliança nacionalista per a les europees mentre ERC opti pel PSC als seus pactes

Eleccions europees

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha rebutjat aquest dimarts la proposta del president d'ERC, Joan Puigcercós, de concórrer a les eleccions europees sota les sigles d'una aliança nacionalista, perquè considera que no es pot defensar Catalunya a Europa amb CiU i després pactar sempre amb el PSC a la Generalitat, als ajuntaments i a les diputacions.

En declaracions als periodistes, Puig ha explicat aquesta decisió presa al Secretariat Permanent de CDC d'aquest matí, després de la carta que Puigcercós va enviar el 24 de desembre a la resta de formacions emplaçant-les a formar aquesta aliança.

Per a Puig cal que es vulgui defensar Catalunya des del Govern i des de la negociació amb Madrid, "i no només a Europa, com una excusa per tranquil·litzar potser la seva mala consciència o netejar la seva imatge", que aquests moments ha vist "bastant tocada", perquè "està acceptant un mal finançament per Catalunya" i està governant amb el PSC.

Ha indicat que si el que Puigcercós pretén és recuperar la confiança de la ciutadania en la política, cal primer ser "coherent", pel qual ha indicat que CiU defensarà Catalunya a Europa des de la seva pròpia coalició electoral, tot i que no ha volgut especificar si ho faran amb les sigles de Galeuscat, decisió que prendran a les pròximes setmanes.

De tota manera, s'ha mostrat convençut que en el futur, es podria obrir un marc de col·laboració amb ERC si està disposada a defensar els catalans "no només lluny, sinó també a Catalunya i en la negociació amb el Govern espanyol".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”

estats units

Biden promet seguir “fins al final” mentre creix la pressió perquè es retiri

barcelona
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies

Eleccions històriques al Regne Unit

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA