Política

Montilla qualifica de "protocol·lària" la reunió que va tenir amb Salgado

Una simple "conversa protocol·lària". Això és tot el que va tenir dilluns el president de la Generalitat amb la nova vicepresidenta segona i ministra espanyola d'Economia i Hisenda. Ho ha assegurat José Montilla aquest dimecres en la sessió de control al Parlament.

L'AVUI i altres mitjans publiquen aquest dimecres la notícia que Montilla i Elena Salgado es van trobar dilluns a Madrid, on el president es trobava oficialment per reunir-se amb el ministre de Justícia, Francisco Caamaño. Fonts del govern català van intentar negar la trobada entre Montilla i Salgado durant aquest dimarts, tot i que a última hora de la nit ja era una evidència. Finalment, el president ha optat avui per reconèixer obertament que va existir la reunió però ha decidit restar-hi importància, tot i que algunes fonts indiquen que s'hi va fixar el marc amb què s'ha de negociar a partir d'ara el finançament.

Montilla ha recordat que fa molt poc que Salgado ha estat nomenada i que només s'hi podia mantenir "una conversa protocol·lària" i "desitjar-li el millor", tot i que sí que li va recordar "que té temes pendents a Catalunya".  Segons el president, serà el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, qui abordarà la negociació en la primera "reunió de treball" amb la nova ministra, la data de la qual no ha concretat.

Sí, que ha concretat que la setmana que ve, dimarts, ja està prevista una primera reunió de treball al Palau de la Generalitat amb el nou vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, l'altre gran actor situat per Rodríguez Zapatero en el taulell del que hauria de ser l'última partida del finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.