Política

Chaves es mostra "optimista" després de la reunió entre Montilla i Salgado

El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, s'ha mostrat aquest dimarts "optimista" sobre la possibilitat d'arribar a un acord amb Catalunya sobre el futur model de finançament i que Catalunya s'integri al pacte "general i multilateral" amb totes les comunitats autònomes.

En la seva primera roda de premsa com a membre del govern espanyol, després de reunir-se amb el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Pedro Castro, Chaves ha reconegut que cap comunitat rebaixarà "ni una mica" les seves reivindicacions per al nou sistema de finançament perquè totes les consideren "legítimes i justes".

L'expresident de la Junta d'Andalusia ha respòs així a les declaracions del president de la Generalitat, José Montilla, que ha avisat que no rebaixara res" de l'Estatut.

Tot i això, Chaves s'ha mostrat optimista després de la reunió que van mantenir dilluns Montilla i la vicepresidenta segona i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado. En la llista dels seus motius per a l'optimisme, també hi ha posat la trobada que mantindrà ell mateix amb el president català dimarts que ve a Barcelona.

A més, el vicepresident ha reiterat que el mes de maig serà "clau" per arribar a un acord de finançament autonòmic i ha confessat que li fa l'efecte, després d'haver revisat "tots els papers i totes les propostes", que hi ha "moltes més coses que ens acosten i que ens aproximen que no pas que ens allunyen".

Chaves i Montilla es reuniran la setmana que ve en el marc d'una ronda d'entrevistes del vicepresident tercer amb els presidents autonòmics per tractar matèries com el finançament, els Estatuts d'Autonomia o les infraestructures. Aquestes trobades continuaran dimecres amb una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.