Política

"PSC: no venguis el país. Necessitem un finançament just"

Finançament

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha denunciat aquest dijous la "submissió" del govern als interessos del PSOE en la negociació sobre el nou model de finançament. També ha lamentat l'actitud de "menyspreu" del govern de l'Estat que la formació nacionalista assegura que té a l'hora de definir-lo. Com a protesta, la JNC ha penjat una pancarta gegant, de quatre metres d'alçada i deu de llargada, en un penya-segat de la muntanya de Montjuïc de Barcelona. Sota el lema "PSC: no venguis el país. Necessitem un finançament just", la JNC ha reclamat que Catalunya es mobilitzi davant "el nou incompliment" de la data que fixa l'Estatut per tancar l'acord.

La JNC ha volgut posar de manifest, segons ha expressat en un comunicat, que el govern de l'Estat, "amb la complicitat del PSC", ha incomplert per tercera vegada el compromís amb tots els catalans d'assolir un nou model de finançament.

El president de la JNC, Gerard Figueras, ha denunciat la "submissió" del govern català als interessos del govern de l'Estat, "una realitat que hipoteca el progrés del nostre país". Segons ell, el fet que la presidència de la Generalitat estigui en mans del PSC és un "llast" importantíssim a l'hora d'aconseguir un sistema de finançament d'acord amb el que estableix l'Estatut i que serveixi per disminuir l'enorme dèficit fiscal de Catalunya.

Figueras ha dit que l'Estatut és llei, concretament orgànica. Per tant, ha dit, l'Estat l'ha de complir "estrictament". El dirigent de la formació nacionalista ha emplaçat la resta de partits i tots els catalans a "no claudicar" i a fer sentir les seves veus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.