Política

Salgado és una mala notícia per a Catalunya, segons ERC, CiU i el PP

"La ministra Elena Salgado fins ara ha estat la dels no-traspassos." Aquest advertiment, pronunciat pel secretari general d'ERC i portaveu dels republicans al Congrés, Joan Ridao, resumeix la desconfiança que ha provocat en els partits catalans la filtració dels noms que protagonitzaran la remodelació del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Segons diverses fonts, Salgado, actual ministra d'Administracions Públiques, substituiria Pedro Solbes en la vicepresidència econòmica de l'executiu espanyol.

Tot i esperar la confirmació dels rumors –Zapatero, des de Turquia, i el PSOE, que ha desconvocat la roda de premsa habitual dels dilluns, mantenen un mutisme total respecte de l'afer, malgrat les filtracions sorgides necessàriament de les seves files aquest diumenge–, ERC, CiU i el PP ja s'han manifestat obertament preocupats per la nova etapa.

Pel president de CiU, Artur Mas, els plans de Zapatero "no serien bones notícies per a Catalunya", ja que significarien "l'enèsim retard" en el finançament i "reforçarien la visió centralista" del govern espanyol. En aquest sentit, Mas ha indicat que Salgado sempre s'ha mostrat "molt dura en la seva relació amb Catalunya". Pel convergent, el nomenament del president d'Andalusia i del PSOE, Manuel Chaves, com a nou vicepresident d'Administracions Públiques aniria en la mateixa direcció, i el mateix passaria amb la tria de José Blanco, vicesecretari general del PSOE i sense experiència en tasques de govern. Tot plegat, segons Mas, indica un "tancament de files" del PSOE, en detriment de figures més independents com ara la de Solbes.

També Ridao ha llançat un advertiment en aquest sentit. El republicà ha recordat que Chaves pertany al "socialisme de matriu castellano-andalusa que mai s'ha inclinat per entendre la realitat nacional" de Catalunya.

Per una vegada, a més, el PPC s'ha alineat amb  ERC i CiU. La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, també ha argumentat contra Salgado que si es converteix en vicepresidenta econòmica "el finançament s'endarrerirà i Catalunya no aconseguirà un bon finançament". També ha considerat una "mala notícia" el possible nomenament de Chaves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.