Política

Castells haurà de declarar pel cas de l’hotel del Palau el 21-J

El jutjat d’instrucció 10 accepta a tràmit la querella. Toc d’alerta judicial a la comissió d’investigació del Parlament

El jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona va decidir ahir acceptar a tràmit la querella de la fiscalia contra Fèlix Millet i Jordi Montull pel cas de l’hotel del Palau i va fixar les compareixences dels imputats i testimonis. El conseller d’Economia, Antoni Castells, i la directora general de Patrimoni, Immaculada Turu, seran els primers testimonis en comparèixer i ho faran el 21 de juny. Tres dies abans, el 18, hauran declarat Millet i Montull en condició d’imputats pels delictes de tràfic d’infulències i apropiació indeguda.

Les compareixences davant la magistrada Rosa Maria Freire s’allargaran durant tot el juny. Per part de l’Ajuntament de Barcelona hi compareixerà el primer tintent d’alcalde, Xavier Casas, el 22 de juny, mentre que el dia de la revetlla de Sant Joan ho faran Ramon García Bragado i Carles Martí. Aquell mateix dia també ho farà el cap de l’oposició, Xavier Trias.

Qui havia de ser el promotor de l’hotel, Manuel Valderrama, hi compareixerà el 29 de juny,i les testificals les tancarà la regidora dimitida de Ciutat Vella, Itziar González. La dimissió de Gonzàlez va estar motivada, entre altres desevinences amb Jordi Hereu, per la forma com s’havia tramitat l’aprovació urbanísitica de l’hotel del Palau.

D’altra banda, el jutge Juli Solaz va emtre ahir una resolució argumentat que no és competent per incidir en l’ordre del dia de la comissió parlamentària que dilluns començarà a invetigar le irregularitats detectades en la gestió del Palau. El jutge, però, i també la fiscalia, adverteixen que la comissió ha de respectar els drets de les persones que hi declararan i no ha d’interferir en la investigació judicial.

El Parlament ja es va donar ahir per enterat i van treure de l’ordre del dia les compareixences dels pèrits d’hisenda que encara estan fent el peritatge del Palau i de Mossos d’Esquadra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.