Societat

Castells nega que donés un tracte de favor a Millet per construir un hotel

El conseller d'Economia i Finances s'ha mostrat sorprès pel contingut de la nova querella del cas Palau de la Música i ha admès que està "una mica decebut" perquè "s'està jugant amb coses amb les quals no s'hauria de jugar"

El conseller d'Economia i Finances del govern, Antoni Castells, ha negat aquest dijous que donés un tracte de favor a Fèlix Millet per construir un hotel al costat del Palau de la Música, i ha subratllat que el conveni que va signar amb ell "es va fer amb totes les de la llei, perquè hi havia un interès ciutadà".

La Fiscalia de Catalunya va presentar ahir una querella per tràfic d'influències contra Millet pel projecte de l'hotel del Palau, en un cas que esquitxa responsables de l'Ajuntament de Barcelona i el conseller Castells.

La querella assenyala que l'exresponsable del Palau de la Música i Jordi Montull es van aprofitar de les seves "relacions personals" amb el conseller per aconseguir un conveni que facilités la permuta urbanística per a la construcció de l'hotel i el compromís de la Generalitat de requalificar les finques on un promotor privat havia d'edificar-lo.

En declaracions a RAC1, Castells s'ha mostrat sorprès pel contingut de la querella i ha defensat la seva actuació respecte al conveni, donat que "es va fer amb totes les de la llei perquè hi havia un interès ciutadà" i "amb totes les garanties".

"Per descomptat, amb cap tracte de favor a ningú", ha postil·lat, després d'insistir que "el que vaig fer va ser signar un conveni i punt, com faig sempre".

Al mateix temps, ha rebutjat que l'operació realitzada hagi suposat cap "pèrdua" ni "lesió" per als interessos patrimonials de la Generalitat i ha puntualitzat que el conveni "preveu perfectament aquesta compensació dinerària". "Està garantit. La Generalitat ha de rebre aquests diners", ha dit.

En el seu escrit, la fiscalia assenyala que Castells va signar el conveni sense tramitar els informes jurídics previs i preceptius per valorar la necessitat i la utilitat de l'operació i deixant en mans de Millet la indemnització que hauria de percebre la Generalitat per la "pèrdua de valor" que podria comportar l'operació per a l'administració catalana.

El conseller s'ha mostrat "totalment tranquil" davant l'aparició de la querella, encara que sí que ha admès estar "una mica decebut" perquè "s'està jugant amb coses amb les quals no s'hauria de jugar".

En aquest sentit, ha subratllat que també està "una mica enfadat perquè tot contribueix a embrutar-ho tot i no és bo".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA