Política

La conselleria de Castells defensa al Parlament l'acord signat amb Millet per a l'hotel del Palau 

Immaculada Turu assegura que està "garantit" que la Generalitat serà rescabalada per l'intercanvi de qualificacions urbanístiques que va afavorir el projecte investigat per la fiscalia

La directora de Patrimoni de la conselleria d'Economia, Immaculada Turu, ha garantit que la Generalitat serà rescabalada per l'intercanvi de qualificacions urbanístiques acordat amb el Palau de la Música per construir-hi un hotel al costat, una operació que es va fer a instàncies de Fèlix Millet i que era és motiu d'una querella de la fiscalia que portarà Antoni Castells a declarar davant del jutge com a testimoni.

Davant la comissió parlamentària d'investigació, que ha començat aquest dilluns, Turu ha defensat l'acord i ha assegurat que, si bé la Generalitat no ha rebut cap compensació per part del Palau o dels propietaris de l'hotel, hi ha "elements de garantia suficient" per assegurar que el patrimoni de la Generalitat està "degudament protegit". Tots els partits excepte el PSC han qüestionat d'alguna manera el conveni, especialment l'oposició, que ha demanat la xifra d'indemnització que la Generalitat demanarà, informació que Turu no ha pogut donar.

Turu ha comparegut davant la comissió d'investigació després que es fes públic que la fiscalia de delictes urbanístics de Barcelona s'ha querellat contra Fèlix Millet i Jordi Montull pel projecte de construcció de l'hotel del Palau, que els dos màxims implicats en l'afer havien venut a una empresa després d'aconseguir un conveni signat per Castells que millorava les possibilitats urbanístiques que tenia la finca inicialment. Segons Turu, l'operació "compleix tots els elements de legalitat" i la seva tramitació va ser "correcta".

De fet, ha argumentat que el conveni permetia "posar en valor un actiu" de la Generalitat perquè "assegurava una contraprestació econòmica per la pèrdua de valor" de l'edifici de la Generalitat que va cedir al triat per Millet la qualificació urbanística que havia de permetre convertir en hotel una finca destinada a equipament educatiu. Si bé ha reconegut que no s'ha rebut encara cap compensació, ha assegurat que tenen "elements de garantia suficients". A més, ha explicat que dins del departament, el tractament d'aquest acord va ser "ordinari", sense rebre cap tipus d'indicació o suggeriment per part de cap autoritat de la conselleria.

La directora general de Patrimoni ha negat que fos un conveni, sinó un "protocol d'intencions" que no li genera ni drets ni obligacions de manera immediata a la Generalitat. És més, ha explicat que el propi text estableix en diferents llocs que les actuacions posteriors, fins i tot la presentació del document de modificació del planejament urbanístic, requeria l'autorització prèvia de la Generalitat. Aquesta actuació, segons Turu, és legal i bona des del punt de vista patrimonial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.