Política

Lluís Prenafeta surt de la presó després de pagar fiança d'un milió d'euros

La família afirma que ha recorregut a la col·laboració de "familiars i amics" per obtenir els diners

Lluís Prenafeta ha sortit poc després de les 14,30 hores d'aquest dimarts de la presó de Can Brians II després que la seva família ha fet efectiu l'import de la fiança d'un milió d'euros decretada pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

Prenafeta ha abandonat la presó amb els seus fills Marc i Jordi Prenafeta. La família Prenafeta ha aconseguit reunir la fiança d'un milió d'euros gràcies a la col·laboració de "familiars i amics" i també alguna aportació anònima, segons que ha declarat el seu fill Marc. Unes hores abans, la nit passada, Macià Alavedra havia sortit ja en llibertat acompanyat per la seva dona.

Prenafeta i Alavedra estan imputats en l'anomenada Operació Pretòria contra la corrupció urbanística a diverses localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona. Garzón va decretar dilluns la llibertat sota fiança d'un milió d'euros dels dos exalts càrrecs de la Generalitat en l'etapa de CiU, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, en considerar que no hi ha risc de fuga ni de destrucció de proves.

Després de la posada en llibertat d'Alavedra i Prenafeta, segueixen a Can Brians II en presó incondicional l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i el presumpte cervell de la trama de corrupció urbanística, Luis García, Luigi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.