Política

Les famílies preparen la fiança per treure Alavedra i Prenafeta de la presó

Un fill de l'exsecretari general de Presidència visita el seu pare a Brians II després de la decisió del jutge Garzón

Tot apunta que els imputats pel cas Pretòria Lluís Prenafeta i Macià Alavedra passaran aquest dilluns l'última nit a Brians II, després que el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha dictat llibertat sota fiança d'un milió d'euros per a cadascun.

El fill de Prenafeta, que ha abandonat les instal·lacions del centre penitenciari a les vuit del vespre d'aquest dilluns, ha assegurat davant dels mitjans de comunicació que "segurament sortiran demà". El fill també ha assegurat que el seu pare està content abans de poder sortir de la presó i de pagar la fiança. Macià Alavedra ha tingut la visita de la seva esposa, aquest dilluns a la tarda.

La sortida d'Alavedra i Prenafeta de la presó dependrà ara dels tràmits per formalitzar la fiança. La notificació corresponent s'ha de dur a una entitat financera que haurà de fer la notificació corresponent a l'Audiència Nacional. El fet que aquest dimarts sigui festa podria retardar fins dimecres la sortida de la presó si les famílies no haguessin aconseguit realitzar els tràmits de la fiança aquest mateix dilluns.

Baltasar Garzón considera que el risc de destrucció de proves ha desaparegut. Prenafeta i Alavedra hauran de comparèixer cada 15 dies en un jutjat i no podran abandonar el país, per ordre del jutge Garzón. El jutge havia rebutjat el passat 23 de novembre, a instàncies de la fiscalia anticorrupció, la posada en llibertat de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. La defensa en sol·licitava la llibertat donada l'avançada edat de tots dos, més grans de 70 anys, i pel poc risc de destrucció de proves.

Alavedra i Prenafeta porten en règim de presó provisional des del passat 30 d'octubre, com l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Bartomeu Muñoz (PSC), i l'exdiputat socialista Luis Andrés García, imputats pel mateix cas, que continuen en situació de presó provisional incondicional.

A més, es troben en llibertat sota fiança el president del Grup Espais, Lluís Casamitjana (500.000 euros); el de Proinosa, Josep Singla (500.000 euros); el conseller delegat de l'empresa de neteja Limasa Mediterránea, Manuel Carrillo (100.000 euros); el regidor d'Urbanisme de Santa Coloma, Manuel Dobarco (200.000 euros) i el director gerent de Serveis del municipi, Pasqual Vela (25.000 euros).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.