Política

Montilla reclama que ningú intenti instrumentalitzar els resultats del 13-D

El president de la Generalitat afirma que sobiranistes i independentistes són els que van convocar la consulta i els que van anar a votar

El president de la Generalitat i màxim dirigent del PSC, José Montilla, ha demanat al conjunt de forces parlamentàries catalanes que ningú intenti instrumentalitzar els resultats de les consultes sobiranistes del passat 13 de desembre en 166 municipis catalans. Segons Montilla, la consulta "va ser convocada per independentistes i sobiranistes" i "els que han anat a votar són independentistes i sobiranistes".

José Montilla ha acaparat l'atenció mediàtica aquest dilluns al matí a Madrid, on s'ha iniciat la conferència de presidents autonòmics destinada preferentment a debatre l'economia sostenible en el marc de la crisi econòmica. El president de la Generalitat i líder del PSC va desmarcar-se de la consulta i de les seves implicacions afirmant que el resultat "no és extrapolable al conjunt de Catalunya" i que, per aquest motiu, cap partit ha d'instrumentalitzar-les "perquè la voluntat dels catalans s'expressa a les eleccions catalanes" i també es va manifestar fa tres anys en el referèndum sobre l'Estatut.

Després de reivindicar l'Estatut com a dirigent d'una formació que va participar en la seva elaboració i el va votar, Montilla ha rebutjat que la jornada del 13-D es pugui entendre com una pressió al Tribunal Constitucional. Segons ell, és el PP qui va presentar el recurs a l'Estatut, qui bloqueja la reforma de l'alt tribunal, que té vocals que ja han excedit el seu mandat, que té membres recusats i que fins i tot impedeix la substitució d'un magistrat mort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.