Política

Romeva reclama l'ecologia com a "futur de l'economia" i moratòries de pesca

El candidat d'ICV a les europees ha afirmat que un dels problemes de la "deriva neoliberal" de la gestió dels recursos està afectant a sectors com el de la pesca

El candidat d'ICV a les europees, Raül Romeva, ha afirmat avui en un acte de campanya a Tortosa que "el futur de l'economia passa per l'ecologia" i, entre diverses qüestions, ha reclamat moratòries de pesca en el Mediterrani per salvar espècies en perill com la tonyina vermella.

Romeva ha afirmat que un dels problemes de la "deriva neoliberal" de la gestió dels recursos està afectant a sectors com el de la pesca, i ha recordat que es preveu que en l'any 2049 el 80% de les espècies amb valor comercial poden haver desaparegut.

Romeva també s'ha referit als problemes del Delta de l'Ebre i ha recordat que són tres les amenaces que planen sobre aquesta zona humida i el riu: "la mala gestió, el canvi climàtic, que ja ha arribat aquí, i el cabal ecològic". "Cal assegurar el manteniment d'un cabal i serà un repte garantir-lo i mantenir-lo", ha dit.

En aquest acte de campanya a Tortosa, Romeva ha comptat amb el suport de Pierre Jonckheer, vicepresident del Grup Verd al Parlament Europeu i president de la Fundació dels Verds Europeus.

Jonckheer ha explicat que els Verds necessiten tenir al Parlament Europeu un grup "fort, perquè hi ha la possibilitat de poder liderar molts temes", i ha dit que és necessari pressionar per invertir en energia, transports i habitatge per sortir de la crisi econòmica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona
Política

Aprovat el projecte de llei per a l’eradicació de l’amiant

Barcelona
Política

TVE haurà de fer una entrevista als candidats del 12-M com la de Sánchez

barcelona
política

Comuns sosté que Junts és “contundent” amb Vox i “dòcil” amb Aliança Catalana

salt
política

El PP diu que vetllarà per la seguretat dels gironins enfront de les ocupacions

girona
Política

Puigdemont canvia de plans i tancarà la campanya presencialment a Elna

barcelona
rússia

Putin inicia el seu cinquè mandat amb més poder que mai

barcelona