Política

Els empresonats pel cas Pretòria preveuen arribar aquest dimecres a una presó catalana

El jutge Baltasar Garzón n'autoritza el trasllat des de Soto del Real

Els cinc empresonats pel cas Pretòria preveuen arribar aquest dimecres a una presó catalana, probablement Brians I o Brians II, en sol·licitar el trasllat des de la presó de Soto del Real (Madrid) després que el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón desestimés els recursos per ser excarcerats.

Diverses fonts pròximes al cas han explicat que la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries preveu el trasllat demà mateix. Tot i això, els reclusos no podran ser visitats pels seus familiars i advocats fins probablement el cap de setmana.

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Bartomeu Muñoz; l'exregidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco; els exalts càrrecs en els governs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, i l'exdiputat del PSC Luis García, segueixen pendents dels recursos d'apel·lació per aconseguir la llibertat provisional.

L'executiu català ja ha traslladat a Garzón que no té "cap inconvenient" en el fet que els detinguts siguin traslladats a presons catalanes.

Pel que fa als exalts càrrecs de Jordi Pujol, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, haurien sol·licitat aquest dilluns el trasllat a presons catalanes just després de saber que el jutge no els concedia la llibertat provisional, com havia demanat la seva defensa adduint la seva avançada edat i motius de salut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.