Política

Badia acusa Tremosa i Junqueras de desconèixer les institucions europees

Política

L'eurodiputada Maria Badia, que encapçalarà la llista del PSC a les pròximes eleccions europees, ha acusat els candidats de CiU i ERC, Ramon Tremosa i Oriol Junqueras, de "desconèixer" les institucions europees. Badia, a més, ha recordat que ambdós "van votar en contra de la Constitució Europea" i que Tremosa va afirmar que "deixaria" la seva estada al Parlament Europeu "si s'avorria". L'eurodiputada també ha assegurat que el català només arribarà al Parlament si "el PP no revalida la seva majoria" en les pròximes eleccions a l'Eurocambra.

La nova cap de llista del PSC per a les pròximes eleccions europees ha reconegut que ha llegit algunes declaracions fetes pels nous candidats de CiU i ERC que l'han "sorprès". Del candidat de CiU, Ramon Tremosa, ha recordat que va dir que anava al Parlament Europeu "a veure què passava i que si s'avorria tornaria".

Del candidat d'ERC, Oriol Junqueras, l'eurodiputada ha explicat que va afirmar que no hi havia "ministres catalans al Consell Europeu perquè no som independents". "Això no és cert", ha explicat, "perquè cada vegada que hi una àrea que és competència de la Generalitat al Consell Europeu de ministres hi va un conseller, que a més parla en català', ha subratllat.

Badia ha atribuït les declaracions dels nous candidats al desconeixement que ambdós tenen de les institucions europees. Un desconeixement que, segons ha lamentat l'eurodiputada, reflecteix el que tenen també la resta de ciutadans.

Si Badia encapçala la llista de les europees és perquè va ser el mateix Raimon Obiols qui va proposar-la. El fins ara primer cap de llista "vol seguir en el projecte europeu, però des d'un segon nivell", ha explicat.

Els eixos de la seva política seran "el catalanisme, l'europeisme i la igualtat". Badia creu que Europa "és la solució i no el problema" i cal "fer més Europa perquè encara no està prou coordinada". La seva intenció és defensar els "interessos dels ciutadans catalans però fent-los coincidir amb els interessos dels ciutadans europeus".

Els governs utilitzen Europa
Badia ha lamentat també que els governs "han descobert que Europa els va molt bé". Quan una obra es finança amb fons europeus qui la inaugura "és l'alcalde, el conseller o el president", però mai un representant europeu. Quan, en canvi, els efectes de les decisions europees generen inquietud entre els ciutadans als governs els falta temps per "responsabilitzar Europa". Llavors, "qui se'n cuida, d'Europa?", s'ha preguntat, "perquè tinc la sensació que només la utilitzem".

El català al Parlament Europeu
Sobre la futura arribada del català al Parlament Europeu ha recordat que sempre ha estat ella la impulsora de totes les votacions que, fins a la data, han tombat aquesta possibilitat. Badia ha explicat que han estat "totes tres vegades els vicepresidents del PP els que ho han impedit". L'eurodiputada ja ha avançat que no tornarà a intentar-ho si no hi ha possibilitats. "No vull que ens tornem a cremar", ha reconegut. A més, ha pronosticat que "veu molt difícil" que el català arribi al Parlament si el PP revalida la seva majoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.