Política

L'exèrcit israelià completa la retirada de la franja de Gaza

El portaveu de l’exèrcit israelià no ho confirmava oficialment i refusava donar dades sobre el tema, però fonts militars informaven que ahir es va completar la retirada de les tropes d’Israel de la franja de Gaza. La intenció, pel que sembla, era treure totes les tropes abans que el nou president, Barack Obama, assumís el poder a Washington. Tot i que nombrosos reservistes ja estaven alliberats del servei, les tropes regulars van prendre posicions prop de la franja, al bàndol israelià, en situació d’alerta.

Ahir, enmig de la tensa calma que es vivia a tots dos costats de la frontera, es van produir les primeres violacions de l’alto el foc. Diversos mitjans de comunicació àrabs i algunes agències internacionals van afirmar que Israel havia violat l’alto el foc primer en disparar contra blancs de Hamàs i que milicians del moviment islamista havien respost amb el llançament de míssils.

Fonts militars israelianes van assegurar que homes armats havien llançat morters contra Israel prèviament. Al matí, els palestins van obrir foc contra patrulles de rutina que eren al bàndol israelià de la frontera.

Tal com estava previst si les tropes israelianes es retiraven, ahir va visitar la zona el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, que va recórrer la franja de Gaza i es va mostrar “consternat” per la destrucció que va veure i que, segons va dir, “trenca el cor”. Ban va afirmar que els responsables dels atacs de l’exèrcit israelià sobre un complex de l’ONU haurien de donar explicacions i va demanar “una investigació” judicial. Després, a la ciutat israeliana de Sderot, va qualificar el llançament de míssils per part de Hamàs contra Israel d’“inacceptable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat abans d’hora de la cerimònia del Dia D

barcelona
guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

El torn d’Irlanda i la República Txeca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims