Política

Israel comença a retirar-se de Gaza

Pròxim Orient

Les forces israelianes comencen a retirar-se de la franja de Gaza després d'una treva amb el grup islamista Hamàs que permetrà fer balanç del total de víctimes pels atacs continuats des de les dues bandes de la frontera.

Les autoritats militars han assegurat que les tropes i tancs que havien entrat a Gaza el passat 3 de gener, dins de l'ofensiva per respondre als atacs amb coets palestins, estaven sortint de manera gradual.

Hamàs ha anunciat aquest diumenge un alto el foc immediat acordat amb els aliats a la franja de Gaza i ha donat a Israel, que ja havia declarat una treva unilateral, una setmana per retirar completament les seves tropes del territori palestí.

Hamàs ha anunciat el cessament del foc unes 12 hores després de la decisió unilateral d'Israel. El líder de Hamàs a Gaza, Ismail Haniyeh, ha reivindicat la "victòria popular" dels palestins sobre Israel.

A Gaza, les famílies han començat a sortir dels seus refugis, inclòs el complex d'una escola de l'ONU on unes 45.000 persones van buscar refugi durant els enfrontaments.

Retirada abans de la investidura d'Obama
Israel vol que les seves tropes abandonin totalment la franja abans de la investidura aquest dimarts de Barack Obama com a president dels Estats Units, informa el diari Yediot Ahronot.

Si no es produeix cap nou incident, les forces israelianes hauran completat la seva retirada de la franja abans de les 19.00 hores GMT de dimarts, segons assegura la versió digital del diari, que cita fonts governamentals.

La ràpida sortida de tropes seria un signe cap a la nova administració nord-americana, amb la qual Israel espera seguir cooperant en matèria antiterrorista i per evitar el tràfic d'armes cap a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.