Política

Génova veu Nebrera com una amenaça per al PP de Catalunya

PP

La diputada i cap de l’oposició dins del PP de Catalunya, Montserrat Nebrera, no agrada al carrer Génova de Madrid. Això ja es podia deduir veient la poca atenció que li va dedicar el president del partit, MarianoRajoy, després del congrés català. Però, a banda de constatar aquesta realitat, el que és cert és que els dirigents del PP d’àmbit espanyol no estan gens satisfets amb el paper que està assumint Nebrera.

Des de Madrid, es veu la diputada del Parlament com una “amenaça per a l’estabilitat de la formació a Catalunya”. No només perquè planta cara a Alícia Sánchez-Camacho, la presidenta que van acceptar els dos candidats amb aspiracions reals de liderar el partit, Daniel Sirera i Alberto Fernández Díaz, sinó pel fet que, segons asseguren fonts de la direcció, “Nebrera no té consciència de partit” i, per tant, “no farà res” pensant en el futur de la formació.

Montserrat Nebrera també preocupa perquè darrere seu s’hi ha aglutinat un grup de descontents que posen molts pals a les rodes per tal que el PP pugui sortir de l’estigmatització a què, des de la visió madrilenya, està sotmès a Catalunya. Es tracta d’antics seguidors de Sirera i de sectors catòlics molt durs que esperaven guanyar poder arran del conclave català i que van veure frustrades les seves expectatives amb la promoció de Sánchez-Camacho.

Tot plegat encara preocupa més tenint en compte el caràcter oscil·lant que, segons asseguren des de Génova, té la diputada catalana. Posen com a exemple la imatge de la candidata derrotada per Camacho fent saltets al congrés català i la sortida a espatlles dels seus seguidors.

El poder de seducció
Per acabar-ho d’arrodonir, les fonts consultades apunten que Nebrera té un poder de seducció que pot ajudar-la a sobreviure i a fer-se un espai important dins del Partit Popular de Catalunya. De fet, diversos càrrecs populars d’àmbit espanyol que l’han tractada en situacions puntuals en parlen amb admiració. Els comentaris positius tenen l’origen tant en el seu encant personal com en el currículum jurídic que l’acompanya.

El futur de la formació al Principat és una cosa que preocupa l’aparell del carrer Gènova. Tot i que, avui dia, la situació de l’economia i la crisi oberta pel trencament amb Unió del Poble Navarrès encapçalen l’agenda popular, els estrategs que assessoren la direcció de Mariano Rajoy són molt conscients que és difícil recuperar el govern espanyol si els resultats a Catalunya continuen sent tan pobres com en les passades eleccions del mes de març. Una realitat que, per canviar-la, exigeix un cap de files amb bona premsa, tant interna com externa.

Per millorar els resultats del PP de Catalunya, des de Madrid es té confiança en l’actual presidenta, Alícia Sánchez-Camacho. La direcció valora la imatge que projecta públicament i és per això que se li ha donat carta blanca per gestionar la formació al Principat. No obstant això, estan molt pendents dels equilibris dins de el partit català, precisament perquè Nebrera també té un perfil perfectament comercialitzable al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.