Política

Mas dilueix el 'pinyol' de CDC i fa una direcció amb 4 cares

Política

El líder de CiU, Artur Mas, ja ha decidit els eixos bàsics de la nova direcció CDC, que passen per formar un tàndem amb Felip Puig a la direcció del partit. El nou esquema suposa la dissolució de l'anomenat pinyol, que fins ara era l'entorn més proper a Mas, si bé els principals dirigents que en formaven part seguiran a la direcció. En la majoria de casos, però, a partir d'ara seran coordinats per Puig, a causa del seu notable increment de funcions.

Segons han informat a l'AVUI fonts de CDC, la nova direcció tindrà quatre cares especialment visibles, que seran el veritable quartet convergent a partir d'ara: Mas com a líder de la formació, impulsor de la Casa Gran del Catalanisme i candidat a la Generalitat; Puig com a nou número dos del partit; el principal referent del pinyol, Oriol Pujol, com a portaveu parlamentari, i Lluís Recoder com a nou president del consell d'alcaldes convergents. Tots ells queden reforçats en el nou organigrama convergent.

Madí i Pujol
Segons les mateixes fonts, la nova direcció estarà formada per cinc secretaries de nova creació: una d'acció electoral, estratègia i comunicació, la més important i previsiblement encapçalada per David Madí; una segona d'institucional, possiblement dirigida per Oriol Pujol, i tres més, relatives al territori, a sectorials, i estudis i programes. Mas s'ha reservat la direcció de les cinc secretaries, que dependran d'ell, perquè manté les responsabilitats executives al partit. No obstant, amb el funcionament de tàndem la coordinació del dia a dia de les cinc àrees anirà a càrrec de Puig. La remodelació interna, doncs, és mil·limetrada, però tot i això la nova distribució de funcions ha provocat algunes tensions entre dirigents. Una de les qüestions que està pendent de decidir és la política de comunicació. Segons algunes versions, dependrà de Madí, i segons altres, correspondrà a una altra persona que s'ha de decidir.

La ponència d'organització manté ara per a Puig el càrrec de secretari general adjunt, si bé està obert que pugui assumir la secretaria general. Jordi Pujol s'ha posat a disposició de Mas per fer els canvis que necessiti, amb el possible pas a president honorífic. Es tracta de qüestions nominals, però no només això, perquè a CDC es miren amb lupa. I és un partit acostumat als equilibris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona