Política

Hereu, preocupat per si la xarxa podrà atendre l'augment de demanda de llum al setembre

No es desactivarà l'alerta fins a final de febrer, "perquè hem de tenir els serveis preparats per si haguessin d'actuar"

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, està preocupat davant la possibilitat que la xarxa elèctrica de la capital catalana no pugui atendre l'increment de la demanda que es produirà al setembre, quan la ciutat recuperi la seva activitat habitual després del període de vacances.

Després de la gran apagada registrada el mes de juliol a Barcelona, fa un mes, Hereu, en declaracions a TV3 ha manifestat que en unes setmanes es posarà a prova la xarxa elèctrica de la ciutat, "que té fiabilitat, però no és la xarxa definitiva".

El responsable municipal ha indicat que al setembre hi haurà generadors en la via pública amb el compromís de subministrament immediat en el cas que la xarxa tornés a fallar, i ha afegit que no es desactivarà l'alerta fins a final de febrer, "perquè hem de tenir els serveis preparats per si haguessin d'actuar".

L'alcalde, que ha recordat que existeix un conveni que estableix la construcció de noves subestacions, ha mostrat la seva confiança en el fet que en aquest mandat la xarxa elèctrica, tant d'alta com de mitjana i baixa tensió, "serà l'adequada".

Grup d'anàlisi de la xarxa
Hereu ha indicat que el grup de treball encarregat d'analitzar l'estat de la xarxa elèctrica barcelonina, que es reunirà el mes de setembre vinent, tindrà un caràcter permanent i en el mateix l'Ajuntament aprofitarà per reclamar que s'accelerin les inversions.

L'alcalde ha tornat a advocar per la creació d'una xarxa a malla per a l'alta tensió que permeti oferir alternativa de subministrament en cas que es produïssin incidents, i s'ha mostrat d'acord amb la possibilitat d'un "control privat" de la xarxa elèctrica, "si és a partir d'un control públic que faci que això sigui efectiu".

Com a alcalde i ciutadà Hereu té un "gran interès" en el fet que les dues empreses energètiques (REE i Fecsa-Endesa) es posin d'acord i es coordinin perquè no es torni a produir una apagada d'aquest abast, i ha criticat que les dues companyies es dediquin a "traspassar-se les responsabilitats".

Quant a les xifres de les indemnitzacions que s'han concedit als afectats, Hereu ha dit que "no estan malament", i ha subratllat que els ciutadans tenen l'opció d'acudir a la via judicial en el cas que no les considerin suficients.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.