Política

Al-Qaida acusa Obama de ser un "negre al servei dels blancs"

Món

El president electe dels EUA, Barack Obama, ja va dir en la primera entrevista televisiva que una de les prioritats de la seva presidència serà acabar amb Al-Qaida. La resposta de la xarxa terrorista no s’ha fet esperar i el número dos d’Ossama bin Laden, l’egipci Ayman al-Zawahiri, ha amenaçat els EUA i ha proferit insults racistes contra Obama. L’acusa d’haver traït les seves “arrels islàmiques” per donar suport a Israel i de ser un “esclau negre al servei dels blancs”.

Obama no és musulmà, però el seu segon nom és Hussein. “Vas néixer d’un pare musulmà però has optat per unir-te als enemics de l’islam”, li diu Al-Zawahiri en una gravació d’àudio, en referència a la que considera una “hipòcrita postura cap a Israel”. Durant la campanya, el futur president nord-americà va viatjar a Israel, on va reiterar l’aliança dels EUA amb el país.

Auguris de fracàs
Al-Zawahiri considera que Obama no representa cap canvi als EUA, i l’adverteix que si segueix la política de l’actual president, George W. Bush, sobretot pel que fa a l’Iraq i altres països àrabs, el seu mandat “fracassarà”. Segons el lloctinent de Bin Laden, els EUA han posat al seu govern “una cara nova”, però considera que “el seu cor ple d’odi” i l’esperit de “repressió i despotisme continuen sent els mateixos de sempre”.

En aquest sentit, anima els musulmans a continuar els seus atacs contra els nord-americans. “Els EUA, criminals i invasors, segueixen sent els mateixos i hem d’atacar-los perquè les coses recuperin el sentit”. Al-Zawahiri no amenaça amb atacs específics, però adverteix Obama que s’enfronta a una “renaixença de la jihad”.

Pel que fa a la intenció d’Obama de retirar les tropes de l’Iraq i destinar en canvi més efectius nord-americans a l’Afganistan, l’egipci l’adverteix que no ho faci, perquè és una “política destinada al fracàs”, ja que els afganesos resistiran. “Adona’t que els gossos de l’Afganistan han trobat la carn dels teus soldats deliciosa, així que envia-n’hi milers i milers”, diu al-Zawahiri a la gravació.

L’egipci tampoc estalvia atacs racistes al futur primer president afroamericà dels EUA. “Ets el contrari dels negres honestos com Malcolm X”, diu a la cinta, que també inclou extractes de discursos d’aquest líder dels anys 60 pels drets civils dels afroamericans.

La cinta, d’una mica més d’onze minuts, va ser difosa ahir i inclou la gravació d’àudio d’Al-Zawahiri, així com imatges d’Obama amb quipà durant una trobada amb líders jueus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies
REGNE UNIT

A la recerca de l’estabilitat britànica

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA
guerra a gaza

Israel mata nou membres d’una família i s’agreuja la situació amb Hezbol·là

barcelona

La Fundació Ibn Battuta denuncia Sílvia Orriols a la Fiscalia d’odi

RIPOLL
estat espanyol

En llibertat dos exconsellers andalusos eximits pel TC de la pena pels ERO

barcelona