Política

El sector crític de la Plataforma pel Dret de Decidir no avala la convocatòria del 7-S

Política

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) no ha convocat cap acte per al 7 de setembre. Així de surrealista pot sonar aquesta afirmació per a algú que desconegui la situació de crisi de la PDD, dividida des de fa mesos en dos sectors que reivindiquen la direcció. Però és el que va afirmar ahir la portaveu del sector crític, Elisenda Romeu, en declaracions a l’AVUI, després de conèixer que la plataforma –sector oficial– prepara un gran acte per a aquest dia contra l’incompliment de l’Estatut, per al qual ja hi ha un manifest redactat i un possible lloc de convocatòria, la Ciutat Judicial de l’Hospitalet, tal com va avançar l’AVUI ahir.

Romeu, malgrat que els contactes del sector oficial amb altres entitats ja estan molt avançats, va assegurar que la PDD, almenys el sector que encapçala, “no reconeix aquesta convocatòria” ni en el fons ni en la forma. Segons la portaveu del sector crític, aquest acte està dissenyat eminentment per donar suport als partits polítics, fet amb el qual no estan d’acord.

Formalment, Romeu tampoc entén la iniciativa del sector oficial de la PDD, que encapçalen noms com Jaume López, Mònica Sabata i Gerard Fernández, tenint en compte que les dues parts estan en un procés de mediació externa per aclarir les seves diferències. “S’han saltat els acords de mediació i estan agafant el nom sense permís”, va argumentar.

La via dels tribunals
Visiblement molesta, Romeu va redoblar ahir l’amenaça contra el sector oficial de portar als tribunals l’autoritat de la direcció de la Plataforma pel Dret de Decidir insistint que tant aquesta direcció com els nous estatuts, al seu parer, no són legals.

D’altra banda, la Plataforma Sobirania i Progrés va reclamar ahir als partits catalans que, a més de mantenir-se units per intentar aconseguir “una millora substancial” del sistema de finançament, també demostrin una actitud de “fermesa” i de “valentia”.

Segons indica Sobirania i Progrés en un comunicat, que s’hagi superat la data límit del 9 d’agost que fixa l’Estatut per disposar del nou sistema de finançament significa que el govern de l’Estat “ha actuat amb un clar menyspreu cap a les institucions de Catalunya i cap a l’autogovern”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.