Política

Duran insisteix en la sociovergència i en governar a Madrid

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha solemnitzat avui durant el congrés que UDC celebra a Sitges la seva aposta per un futur govern de coalició CiU-PSC que "canviï la queixa i la insatisfacció permanent" de Catalunya per la seva voluntat de "dialogar, pactar i influir" en la política espanyola. El líder socialcristià ha assegurat que una coalició del PSC amb CiU "era i seria la millor per aprofundir en la relació amb l'Estat, limitar el dèficit fiscal i abordar les infraestructures".

"Els millors moments de la Catalunya del segle XIX i XX han estat aquells en què la societat civil i les institucions polítiques han orientat la seva ambició, el seu orgull i ràbia sana no a reivindicar una estructura d'Estat sinó a crear-la, dialogant, pactant i influint quan faci falta en el Govern de l'Estat", ha proclamat.

Duran i Lleida ha renovat com a president del comitè de govern d'UDC, amb el 91,48% dels vots dels delegats presents. Després que hagi advertit que no deixarà el seu nou mandat a mitges, el president del comitè de govern assolirà el quart de segle sent el líder de la formació socialcristiana de forma ininterrompuda. Duran ha rebut el mateix percentatge de suport que al congrés de fa quatre anys, encara que llavors es va votar nominalment a cadascun dels membres de la candidatura al regir-se pel sistema de llistes obertes.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.