Política

Unió promet actuar de mutu acord amb CDC en la cimera amb el PSC

Política

Les direccions de CDC i d’Unió estan fent un esforç per reconduir la tensió que ha generat la trobada que el dia 14 mantindran els democristians amb els socialistes. Encara que CDC manté que el PSC intenta dividir CiU amb aquesta reunió, Unió s’ha compromès a actuar sempre de mutu acord amb Convergència respecte a qualsevol pacte puntual que intentin consensuar Josep Antoni Duran i el president José Montilla. Aquest és un dels criteris que està previst que segelli l’executiu de CiU que es reunirà el 10 de novembre, quatre dies abans de la reunió entre el PSC i Unió.

Els números dos de CDC i d’Unió, Felip Puig i Josep Maria Pelegrí, han mantingut contactes aquests dies per preparar l’executiu de la federació. Tots dos partits esperen donar a la reunió del dia 10 un missatge d’unitat de la federació, fins al punt que no està descartat que després en conferència de premsa compareguin conjuntament Duran i Artur Mas. Normalment el líder d’Unió és qui informa de les trobades de l’executiu de CiU, sovint al costat del convergent Xavier Trias, seguint el criteri que la reunió té lloc a la seu dels democristians.

Llei d’educació
La direcció de CDC ja va advertir fa setmanes a la dels democristians que no assumiria cap acord puntual entre Unió i el PSC que involucrés el conjunt de CiU. Els democristians han acceptat aquest requisit i d’aquesta manera ho ha traslladat Pelegrí. A la trobada entre Montilla i Duran és previst abordar la llei d’educació i els pactes pendents sobre les infraestructures i la immigració.

Un dels dirigents de CDC més reticents a la reunió entre socialistes i democristians és precisament Mas, que està convençut que es tracta d’una maniobra de Montilla contra CiU. Els dirigents d’Unió responen que no es deixaran enganyar i Duran ha precisat que no pensa fer cap “renúncia” davant de Montilla, sinó simplement dialogar-hi. L’executiu de CDC abordarà avui al matí aquests escenaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.