Política

Castells assegura que el finançament està blindat davant una possible sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut

El conseller d'Economia insisteix que 3.867 milions "no són qüestionables" i reitera que amb previsió modesta es pot arribar fàcilment als 4.000 milions

El conseller d'Economia del govern, Antoni Castells, ha assegurat aquest dilluns que el nou sistema de finançament està blindat davant una possible sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l'Estatut de Catalunya.

Concretament, ha indicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que una sentència del TC que desnaturalitzi aspectes essencials de l'Estatut no afectarà el finançament.

Castells ha assegurat que 3.687 milions del finançament "no són qüestionables". Castells ha dit que aquesta xifra no depèn de l'evolució de l'economia i ha reiterat que amb una previsió modesta el 2012 aquests diners podrien arribar fàcilment als 4.000 milions.

Tanmateix, Castells ha insistit que CiU està reaccionant amb "mal estil" en el seu rebuig a l'acord de finançament per negar "dades objectives", com la xifra de 3.687 milions d'euros, que no és "qüestionable" perquè arribarà "passi el que passi" el 2012.

Els partits polítics catalans estan publicitant les seves posicions sobre l'acord de finançament amb campanyes al carrer, o amb anuncis en els mitjans de comunicació, com han fet recentment PSC i ERC, recolzant el pacte, i CiU, que manté la seva negativa a l'acord.

"Crec que és positiu que tothom s'expliqui, però en canvi crec que no és positiu que es contribueixi a la cerimònia de la confusió", ha lamentat Castells, que ha dit que es refereix "especialment" a CiU.

Pel conseller d'Economia, CiU ha quedat "desorientada" amb aquest acord perquè des de fa temps havia fet "el seu guió" basat en el "tacticisme", que passava per dir 'no' al pacte que aconseguís el govern amb José Luis Rodríguez Zapatero.

Així, ha assenyalat que "la realitat i el temps són jutges implacables", que diran que hi ha hagut un augment "molt important" de recursos, i un canvi de model "transcendental".

Castells ha reiterat que l'acord preveu 3.687 milions d'euros "passi el que passi" en l'últim any d'aplicació, el 2012, una xifra "pactada, segura i tancada".

A més, tal com ja va explicar el conseller, aquesta xifra "probablement" es pot augmentar fins als més de 4.000 milions amb una "modestíssima" previsió del creixement del 3% de l'economia espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida