Política

Pizarro diu que la falta d'aigua a Barcelona és culpa d'un govern que prefereix dedicar-se a "perseguir els qui retolen en castellà"

Eleccions 9 de març

El número dos del PP a les llistes del Congrés per Madrid, Manuel Pizarro, ha atribuït el problema de subministrament d'aigua a la ciutat de Barcelona a la falta de previsió del govern de la Generalitat de Catalunya, que, segons ha apuntat, s'ha estimat més ocupar-se d'altres qüestions abans que no pas de les necessitats reals dels seus ciutadans.
Pizarro ha dit que la solució de l'aigua "és com la dels incendis, s'ha de fer cinc o deu anys abans o un o dos anys abans", i, "quan un es dedica a crear problemes ficticis, a crear problemes d'identitats que ningú discuteix i a perseguir la gent que retola en castellà en comptes de dedicar-se a veure si hi ha aigua a Barcelona, al final es queda sense aigua" o passa com al Gornal, "on hi ha esquerdes a les cases i a la gent els diuen que si ho expliquen n'assumeixin les conseqüències".

El nou número dos de Rajoy ha fet unes manifestacions en una entrevista a Punto Radio en què s'ha definit com una persona "que ha treballat tota la vida" i ha negat les informacions que asseguren que el mateix Partit Popular l'ha obligat a fer un curset d'autocontrol per contenir-se en les declaracions públiques. "No em vull comparar amb cap estrella –ha dit–, però el que fitxa Maradona ja sap que fitxa Maradona i, si no, que no el fitxi".

A l'entrevista, Pizarro ha assegurat que, com a aragonès, "creu en l'autonomia" dels territoris espanyols, "però l'autonomia ha d'estar al servei de les persones i no les persones al servei de les autonomies", i, per tant, "cal buscar administracions àgils i molt pròximes al ciutadà, i que gastin el just".

El número dos del PP també ha criticat durament l'executiu espanyol per les crítiques a l'Església. Segons Pizarro, "fer gràcies" i "demonitzar els espanyols per la religió és un error que va en contra del que diu la Constitució", perquè "no s'estan respectant els sentiments religiosos de la gent".

Integrar "només els que puguem"
Pel que fa a la immigració, que s'ha convertit en un dels eixos centrals de la campanya del PP, Pizarro s'ha mostrat partidari "d'integrar" els nouvinguts, però "només aquells que puguem integrar", perquè "el que no es pot fer és pensar que entrarà de forma desorganitzada molta més gent de la que es pot atendre'.

En aquest marc ha assegurat que cal incrementar la seguretat ciutadana amb més policia i reforçant l'autoritat dels agents, perquè ara per ara "es donen més garanties al delinqüent que a la policia".

Segons Pizarro, aquesta situació és fruit de les prioritats de l'executiu espanyol, que no creu "ni en la família ni en l'escola" i veu els centres educatius com un lloc per "adoctrinar" mitjançant assignatures com educació per a la ciutadania.

Consell per a Iberdrola
L'expresident d'Endesa també ha adreçat un consell al president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, respecte a l'operació que la pública francesa EDF i la constructora ACS plantegen sobre la seva empresa.

Partint de la seva experiència en el procés de l'opa de Gas Natural, E.On, i finalment Enel i Acciona, Pizarro ha recomanat a Galán que vagi "amb molt compte" perquè, quan les coses "es polititzen i tothom comença a dir què vol fer, al final s'embolica".

"Jo el que tenia molt clar és que havia de defensar l'accionista, i defensar l'accionista és buscar el millor preu per a l'acció i després que l'accionista decideixi –ha assegurat– i el que no faria mai seria acudir a la Comissió del Mercat Nacional de Valors, ni a la Comissió Nacional d'Energia ni al Tribunal de Defensa de la Competència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.