Política

Zapatero: "Mentre jo sigui president del govern espanyol no hi haurà transvasament de l'Ebre"

Eleccions 9 de Març

El candidat socialista a les presidència del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha promès avui, davant els 15.000 aragonesos que han omplert la plaça de Toros de Saragossa, que mentre ell presideixi el govern de l'Estat "no haurà transvasament de l'Ebre".
De fet, no només s'ha referit expressament al transvasament de l'Ebre, sinó que també ha retret que en aquest assumpte el PP prengui "per ximples" als ciutadans al dir "una cosa aquí i altra a València", el que suposa "enganyar a tots al mateix temps".

Ahir, el líder popular, Mariano Rajoy, va estar a Saragossa i es va comprometre amb les obres hidràuliques del Pacte de l'Aigua d'Aragó i amb el cabal ecològic de l'Ebre, i va deixar clar que després donaria suport cedir l'aigua que sobri als territoris que ho necessitin.

En aquest sentit, Zapatero ha retret Rajoy que no s'atreveixi, no tingui "coratge" i "valor" per a dir clar que ell farà el transvasament de l'Ebre si té responsabilitats de govern.

Les referències de Sabater a l'aigua van rebre les majors ovacions del públic, sobretot quan el candidat a la reelecció va assegurar que valencians i murcians "saben" que el PP els està enganyant i va apostar per la política de l'aigua del PSOE, que ha aconseguit dur aigua al Llevant, una mica que "als aragonesos els alegra com si fora per a ells".

Fa quatre anys, en el mateix escenari, Zapatero va recordar el seu compromís amb Aragó i amb el seu desenvolupament, així com amb l'Exposició Internacional que Saragossa acollirà entre el pròxim 14 de juny i el 14 de setembre.

TGV a Terol
Entre altres coses, Zapatero també ha dit que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, té "l'encàrrec" de culminar l'arribada de l'alta velocitat a Terol la pròxima legislatura, al mateix temps que s'ha compromès amb la millora de les comunicacions d'Aragó amb França pel pirineu.

"Estic amb Aragó, amb el seu futur, m'agrada la gent d'aquesta terra perquè no dóna un pas enrere i mai llença la tovallola", ha recalcat el president.

Chacón a Lleida
Mentrestant, la candidata del PSC Carme Chacón s'ha mostrat convençuda que "Lleida continuarà lliure del PP" en les eleccions i que continuarà sent una circumscripció sense diputats del PP.

La candidata socialista ha animat els ciutadans a demostrar a Mariano Rajoy, "sense insults ni males paraules", només amb vots, que "Catalunya existeix" i que no es deixarà "trepitjar el coll". Chacón ha assegurat que "l'única possibilitat de victòria del PP depèn que la democràcia sigui feble", en al·lusió a l'estratègia dels populars de fomentar l'abstencionisme per arribar a La Moncloa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona