Política

Fernández Díaz recorda que a Sirera el va escollir una gestora i no un congrés

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona i candidat a la presidència dels populars catalans, Alberto Fernández Díaz, ha recordat aquest dimecres que l'actual president de la formació, Daniel Sirera, no va ser escollit per un congrés, "sinó per una gestora". A més, ha assegurat que cal "preguntar-se per què en deu mesos", el temps que Sirera porta al capdavant del partit, han aflorat divisions internes en la formació.

En una entrevista de TV3, Fernández Díaz ha recordat que, dels tres candidats que es disputen la presidència del partit, ell és l'únic que va ser escollit per un congrés. Com que cap congrés ha escollit Sirera, ha dit, ara mateix no pot parlar-se "d'oficials ni crítics" en el partit, sinó de "companys i companyes que volen liderar el partit amb forces que es complementen i que tenen els seus matisos".

Ha recordat que es presenta amb l'aval d'haver tingut bons resultats electorals en els comicis que es van celebrar quan va estar al capdavant del lideratge del partit. "En les catalanes del 1999 vam decidir el futur de Catalunya i en la Generalitat vam tenir capacitat de decisió", recolzant un executiu monocolor de CiU perquè a Catalunya "no li convenia el tripartit" d'esquerres. "En les municipals de 1999 vam aconseguir 450 regidors, el doble que actualment, i en les generals del 2000, dotze escons, davant dels vuit actuals".
Ha assegurat que, quan va ser reemplaçat per l'expresident de la formació, Josep Piqué, al capdavant del PP català, ho va fer "amb convicció" i "sense cap confrontació" i ha assegurat que ell fuig dels "personalismes", perquè aquests "no formen part" de la seva forma d'actuar.

Cadena perpètua per als pederastes
Per altra banda Fernández Díaz també ha expressat el seu suport a la reforma del Codi Penal per introduir la cadena perpètua per als pederastes.

"Com a pare d'una nena de dos anys, no sé si aniria més enllà de la cadena perpètua", ha dit Fernández Díaz, quan li han preguntat l'opinió sobre la iniciativa legislativa popular relativa a aquesta qüestió que ha iniciat Juan José Cortés, el pare de Mari Luz, la nena andalusa que va ser segrestada i assassinada presumptament per un pederasta.

Fernández Díaz ha assegurat que els polítics han d'"escoltar més la gent del carrer" i "entendre les seves indignacions", i també ha assegurat que la gent "vol mà dura contra la delinqüència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona