Política

El PSC veu complert un "somni" i retreu a CiU la seva "tristesa" pel traspàs de Rodalies

ERC ha advertit que falta aclarir aspectes bàsics per saber com es farà

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha destacat avui amb to eufòric que, amb l'anunci del traspàs de Rodalies a la Generalitat, es veu complert un "somni" i ha retret a CiU la seva "tristesa" per la notícia.

Després que el ministre de Foment, José Blanco, anunciés avui que la Generalitat gestionarà el servei de Rodalies a partir de l'1 de gener del 2010, Iceta ha expressat la seva "alegria" per aquesta "bona notícia".

Amb el "traspàs de la gestió del servei de Rodalies", que segons que ha remarcat Iceta no van aconseguir al seu moment els governs de Jordi Pujol, es compleix "un element central de l'Estatut de Catalunya".

CiU lamenta el resultat
El portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha lamentat els "tristos" resultats de la visita de Blanco a Barcelona, ja que no preveu un "traspàs integral" que inclogui vies, trens i estacions. Un traspàs en aquestes condicions, ha avisat, no ofereix "cap garantia que el servei als usuaris millori" i fins i tot hi ha el "temor que pugui empitjorar".

En canvi, el diputat d'ICV-EUiA Salvador Milà ha mostrat la seva satisfacció pel "desbloqueig" del traspàs, encara que ha afirmat que aquesta transferència "no és el final, sinó el principi" de les competències i inversions que el govern ha d'assumir en el sistema de transport ferroviari català.

Per la seva banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha advertit avui que falta aclarir aspectes bàsics per conèixer com es farà aquest traspàs, quins recursos econòmics tindrà i qui gestionarà la infraestructura, si bé s'ha alegrat de saber quan tindrà lloc la transferència.

Segons Anna Simó, "sembla que ja tenim el quan, perquè s'ha aconseguit un acord polític perquè el traspàs tingui lloc l'1 de gener del 2010, però ara queda molta feina per fer durant sis mesos per determinar a la comissió mixta el com, ja que falta aclarir aspectes molt importants".

Menys beneficis per a Montilla que per a Aguirre
La portaveu parlamentària del PP català, Dolors Montserrat, ha retret a Montilla que hagi aconseguit arrencar al ministre de Foment, José Blanco, menys beneficis per a la xarxa ferroviària de Catalunya que la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, per a la de Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.