Política

mollerussa

L'alcaldessa plega a causa del bloqueig al seu pla financer

Fa dos anys que Ginestà (PSC) governava en minoria i acusa CiU i ERC de posar-hi traves constantment

L'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà (PSC), ha decidit renunciar al càrrec a causa dels obstacles que, al seu judici, estan posant els dos grups de l'oposició, CiU i ERC, per superar les dificultats financeres que travessa el municipi. L'alcaldessa ja va avisar que marxaria (vegeu el diari del 30-11-2010) si l'oposició vetava en el ple de dimarts un crèdit de 4,2 milions destinat a donar liquiditat a l'Ajuntament, pagar els proveïdors (n'hi ha que no cobren des de fa més d'un any) i tirar endavant un nou pla de sanejament financer. CiU i ERC van votar que no, i Ginestà ahir va decidir dimitir.

L'alcaldessa retreu a l'oposició que utilitzi la seva majoria al ple per posar entrebancs a la precària situació financera de l'Ajuntament sense assumir responsabilitats, i amb la dimissió els insta a fer-se càrrec del govern. ERC va deixar el PSC en minoria fa dos anys i des de llavors els socialistes governen amb dificultats.

CiU i ERC ja negocien

Avui es tramitarà de forma oficial la renúncia i en els pròxims dies es durà a terme el ple per escollir un nou alcalde. CiU i ERC ja han iniciat converses per prendre ells el govern, que serà molt breu, fins a les eleccions municipals del maig vinent. El president del grup municipal de CiU és Marc Solsona, però ERC no dóna per fet que ell hagi de ser l'alcalde. El president del grup d'ERC, Ignasi Serret, ha dit a aquest diari que l'objectiu dels republicans és pactar un govern de transició fins a les eleccions “que sigui estable, que es dediqui només a gestionar” i que no serveixi “com a plataforma electoral de cap grup polític”.

Els problemes financers que han motivat la renúncia de Ginestà són de fa temps. Mollerussa arrossega plans de sanejament des del 1994, quan governava CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.