Política

La contra

Urnes independents i itinerants

La plataforma Terrassa Decideix explica els motius i preparatius de la consulta del 23 de gener sobre la independència a pares i professors de l'Escola Pia de Terrassa

La plataforma ciutadana Terrassa Decideix està accelerant el ritme d'activitats per donar a conèixer la consulta popular sobre la independència prevista per al 23 de gener que ve. La comissió de comunicació de l'entitat, que ja és integrada per més de sis-centes persones, està fent una tanda de trobades en diverses institucions i entitats del municipi per donar a conèixer la iniciativa, els motius que els han portat a impulsar-la i les activitats de promoció que es desenvoluparan, i, de passada, intenten aconseguir algun voluntari més i fomenten la participació mitjançant el vot anticipat, a més d'informar que es poden fer aportacions dineràries per ajudar-los a muntar tota la logística. Dimecres es va fer l'última presentació al teatre de l'Escola Pia per al professorat i les mares i pares dels alumnes. Va ser el membre de la comissió de comunicació Jesús Viñas l'encarregat de donar les explicacions pertinents i anunciar que a partir del 6 de desembre que ve es podrà començar a fer el vot anticipat a les dues seus fixes que té actualment la plataforma: l'Arxiu Tobella i el casal Anna Murià, situat al carrer de l'Església.

Però, conscients que la participació ha anat minvant des de la primera i molt mediàtica consulta d'Arenys de Munt –s'ha fet a 500 municipis amb una participació de 594.624 persones–, l'organització de la de Terrassa, aconsellada per la de Sabadell, que ja la va fer i va aconseguir un 13,8% de participació, ha decidit buscar de forma proactiva el vot i no esperar només que la gent s'acosti a les urnes el 23 de gener. Per aquest motiu, i segons els voluntaris que tinguin disponibilitat, volen treure a partir del 6 de desembre, i durant 40 dies, les urnes al carrer. La intenció és incitar la gent a votar, buscar-la, animar-la, i per fer-ho s'aniran traslladant a diversos indrets amb trànsit de vianants, com ara la plaça Vella –aprofitant la Fira de Santa Llúcia–, els instituts –poden votar els més grans de 16 anys– i llars d'avis, va explicar Viñas. Per a una alta participació, i la intenció és superar el 20% de persones que es pronunciïn a la pregunta “Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”, el vot anticipat és clau, com ja es va demostrar a Mataró, on només aquest vot va sumar el 17% de la participació.

Viñas, després d'argumentar les raons conegudes sobre el dret internacional a l'autodeterminació, unes balances fiscals discriminatòries, un marc legal que no reconeix cap sobirania a Catalunya, els atacs al català o la poca inversió en infraestructures per justificar la convocatòria del referèndum, va explicar que estan en la fase de recerca de locals per muntar 40 col·legis electorals el 23-G, i d'obtenir ingressos per augmentar la presència visual amb pancartes arreu de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.