Política

consulta sobiranista

Terrassa Decideix recull 3.500 vots anticipats en nou dies

mobilització ·

Entre vuit i deu taules itinerants recullen els vots en punts estratègics cada dia

Per al 23-G esperen tenir urnes a 35 col·legis electorals a tots els barris

Fins ara han recollit 18.000€ d'ajudes voluntàries

La plataforma ciutadana Terrassa Decideix ha recollit en nou dies 3.500 vots anticipats mitjançant les urnes itinerants que cada dia se situen a diferents indrets estratègics amb una alta afluència de gent. Van començar l'experiència el 6 de desembre passat, amb una o dues urnes itinerants, però la bona acollida de la iniciativa ha fet augmentar tant el seu nombre –hi ha dies que s'arriba a les deu taules— com la seva rotació, amb la participació d'una seixantena de persones. “Estem sorpresos per la bona resposta del vot anticipat”, va explicar ahir el director de la campanya, l'exalcalde, advocat i economista Domènec Jofresa, que es va negar, però, a fer una extrapolació del ritme de vots per donar un percentatge final.

De moment, el vot anticipat representa l'1,9% de la població de més de 16 anys que pot anar a votar (178.984 persones) i el coordinador de Terrassa Decideix, l'expresident del Centre Excursionista, Àngel Casanovas, sí que es va atrevir a dir que esperen superar el 13,8% de participació de la veïna Sabadell i, com a mínim, situar-se entorn del 18,3% de mitjana, recollida als 531 pobles on ja s'ha fet la consulta sobre la independència des que Arenys de Munt va donar el tret de sortida el 13 de setembre de l'any passat. “Terrassa és una ciutat viva, on passen coses i la gent s'hi involucra”, va afegir Casanovas, com a argument per pensar que arribaran al 20% de participació.

Per al dia de la consulta, el 23 de gener, està previst que hi hagi al voltant de 35 col·legis electorals repartits per centres cívics, entitats veïnals, seus d'associacions, entitats i institucions, a més d'alguns garatges de particulars situats a tots els barris de Terrassa, amb un total de 40 meses. La mobilització serà important per tasques de suport logístic i hi participaran 640 persones. Jofresa es va mostar “extremadament satisfet del funcionament” i el treballs que estan fent els voluntaris, independentment del resultat final de la consulta. També van anunciar que per primera vegada hi haurà paperetes en braille per a invidents, per votar sí o no a la pregunta: “Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”

Més recursos

La plataforma, que ha tirat endavant les accions amb aportacions econòmiques voluntàries, creu que arribaran a recollir 30.000 euros, dels 50.000 amb què van pressupostar la campanya. De moment, en tenen 18.000 i estan en ple procés de venda de material –samarretes, clauers, cava i loteria– al casal Anna Murià i l'Arxiu Tobella, on tenen les seus. A més, també preparen, amb l'ajut del comerç local, una gran panera, per sortejar-la l'endemà de la consulta, el 24 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.