Política

ESTEVE MARTÍNEZ

CANDIDAT D'ICV-EUIA A L'ALCALDIA DE MATARÓ

“No hem marcat prou perfil”

Després de la crisi pels mals resultats del 2007, Martínez creu que ara toca remuntar

“Posarem el llistó més alt”

Sang nova
Els ecosocialistes de Mataró han apostat per un candidat nou de trinca després de la desfeta de fa quatre anys. Martínez, que és sindicalista i treballa a Caixa Laietana, és molt optimista i creu que un cop redreçades les complicitats amb el soci de coalició toca que l'electorat els torni la confiança.

Primeres eleccions; com les afronta?

Acompanyat d'un bon equip que té experiència. Que no sigui una cara coneguda és un handicap, però crec que això es complementa amb les sigles i l'equip.

El 2007 ICV-EUiA va tocar fons?

Vam pagar el nostre posicionament de Can Fàbregas i això va dinamitar la coalició. Però a les autonòmiques ja es nota que no hem perdut aquest vot fidel i les enquestes marquen un perfil de recuperació de l'esquerra verda. Per les converses que tinc, estem recuperant molt la confiança i, de fet, la llista s'ha obert d'una manera plural a tot l'espectre de l'esquerra.

Per tant, ara toca millorar resultats?

Pujarem respecte a les últimes eleccions, però si no es produeix tampoc passa res, perquè aquest és un projecte de llarg recorregut.

Per què el primer membre d'EUiA va tan avall?

Perquè no hem parlat en clau de partits. Hem parlat de persones i de qui ens interessa per a cada lloc.

Creu que la feina d'ICV-EUiA al govern de Mataró ha passat desapercebuda?

No, el nostre perfil s'ha notat en les polítiques mediambientals i també en la contenció de determinades polítiques socialistes que anaven en la línia, per exemple, d'edificar per sobre de l'autopista o fer un parc a les Cinc Sènies, que potser era el primer pas per fer-hi pisos. En educació també hem definit molt bé les prioritats i hem incorporat l'element de la formació al llarg de la vida amb un equipament com és Tres Roques.

Veig que només parla de la feina feta des de la coalició, ha faltat transversalitat?

Sí, però això no és culpa dels socis petits, sinó que la responsabilitat és del partit gran. Hem trobat que la comunicació no ha estat fluïda i hem assistit a fets consumats.

Però heu estat un socis fidels.

Lleials sí, però no hem fet seguidisme, tot i que ho pugui semblar. Hem estat discrepants en moltes ocasions però hem estat discrets i potser això ens ha perjudicat. A vegades no hem marcat prou perfil.

Com ara?

El projecte del Triangle de Molins. Nosaltres no havien autoritzat els equipaments que s'han anunciat i vam dir que, d'això, encara se n'havia de parlar.

Què es això de la ciutat rodona que proposen per Mataró?

La ciutat rodona per nosaltres és perfecta, com l'esfera, uneix, cohesiona, es mou, és viva, connecta la gent, no n'hi ha uns a dalt i uns altres a baix, tothom té les mateixes oportunitats i ningú queda exclòs.

El tripartit és un pacte de govern esgotat?

Ha estat una fórmula bona per a Mataró, però en aquests moments s'ha de fer un esforç molt més d'esquerres en l'Ajuntament vist el que està passant al govern central i a la Generalitat, en què hi ha una tendència cap a la dreta ideològica.

Faran, per tant, alcalde Joan Antoni Baron?

Intentarem que el nostre programa sigui determinant a l'hora de confeccionar un pacte de govern. Hem de posar el llistó més alt.

Però s'ha parlat de sociovergència?

En política tot és possible menys que nosaltres pactem amb la dreta. Veient les retallades que està aplicant CiU a la Generalitat em fa por que també continuï en aquesta línia a l'Ajuntament. Trobaria molt malament que per conservar el poder, el PSC optés per aquest acord. En qualsevol cas, seria un pas enrere en les polítiques d'esquerres i li auguraria un futur incert i de curt recorregut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona