Política

EL PERFIL. Vilanova i la Geltrú. CiU

Neus Lloveras

L'executiva tranquil·la

Neus Lloveras i Massana és la nova imatge de Convergència i Unió a Vilanova i la Geltrú, després de tres dècades de lideratge de l'històric Esteve Orriols, que va abandonar la política a principis del mandat per anar-se'n al Consell de l'Audiovisual de Catalunya. Precisament per això, per lluitar contra la inèrcia que havia creat la llarga permanència d'Orriols en el càrrec, Lloveras va ser escollida candidata a l'alcaldia per la coalició ara fa dos anys. En aquest temps, s'ha marcat com a principal objectiu donar-se a conèixer entre els ciutadans, perquè, tot i ser vilanovina de tota la vida i filla d'una família molt arrelada a la ciutat, la seva vida familiar i la seva trajectòria professional l'han tinguda en determinades èpoques allunyada de Vilanova. Tot i això, com a bona vilanovina també ha tingut contacte amb l'extensa xarxa associativa de la ciutat: va ser una de les sòcies fundadores del Club Patí Vilanova i ha participat del carnaval de la ciutat sota la bandera de la societat La Nyora.

Nascuda en plena festa major un 3 d'agost, el seu nom –el qual reivindica, perquè creu que s'està perdent a Vilanova i la Geltrú– honora la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de les Neus. Lloveras és filla del tenor Joan Lloveras i Sorni, que va debutar el 1966 a Tel-Aviv, amb La Bohème de Puccini i va ser el primer tenor estable, durant diverses temporades, al teatre d'òpera d'Essen i a la Staatsoper d'Hamburg. La feina del seu pare va fer que visqués de ben petita a l'estranger (Israel i Alemanya van ser algunes de les destinacions de la família) i va ser responsable que actualment domini a la perfecció l'anglès, el francès i l'alemany. En els anys 80 va tornar a Vilanova i la Geltrú per estudiar: va fer batxillerat i COU a l'Escola Alemanya de Barcelona, va obtenir el títol de Tècnic Administratiu al CIC de Barcelona i es va diplomar en Direcció Financera a EADA. Amb aquesta formació, Neus Lloveras sempre ha desenvolupat la seva activitat professional a l'empresa privada, primer a EPSON i ara a AKO. És una executiva amb una intensa agenda, però amb un tarannà tranquil –i un caràcter força tímid per tenir el càrrec que ostenta– que sembla que faci que ho paeixi tot millor. De fet, ella es confessa una persona introvertida, però des que es dedica a la política ha aprés a obrir-se i ja busca parlar amb el ciutadà, segons diu, per conèixer la seva opinió i aprendre de les seves visions. En el seu bloc personal, perquè és una de les polítiques locals més actives a la xarxa –abans que s'iniciés aquesta precampanya electoral–, diu que es podria definir en tres paraules: “Elegeixo les que m'han dit les persones que em coneixen: honestedat, transparència i tolerància”.

Neus Lloveras és regidora de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú des del 2003. Va entrar sota el guiatge de Josep Lluís Vidal, un altre dels històrics del partit que també ha abandonat la política aquest mandat, i ell li va confiar la responsabilitat de controlar la gestió del govern local en l'àmbit de la hisenda. I és que Lloveras és directora d'Administració i Finances i membre del consell d'administració d'AKO Electromecànica, una empresa de 90 treballadors ubicada a Sant Pere de Ribes, i està acostumada a treballar entre càlculs i moure's entre números.

Malgrat això, Lloveras es confessa una amant de la pintura (especialment de Gauguin, Van Gogh, Picasso, Miró i Dalí) i fins i tot va arribar a inscriure's a la facultat de Belles Arts. Amb un alt càrrec en una empresa oberta al mercat internacional, dos fills i una tasca al capdavant de l'oposició municipal, Neus Lloveras disposa de poc temps lliure. El que té, el dedica a una de les seves grans aficions, el Club Patí Vilanova, que aquests dies està en un moment dolç, ja que ha aconseguit la classificació per jugar la final a quatre de la copa CERS que, a més, es disputarà a Vilanova i la Geltrú. La candidata de CiU va ser una de les sòcies fundadores i patrona del Patí Vilanova, i és una seguidora molt fidel del primer equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.