Política

Joan Reñé presidirà la Diputació de Lleida

Joan Reñé, alcalde de Fondarella, president del consell comarcal del Pla d'Urgell i diputat de CiU al Parlament, serà el nou president de la Diputació de Lleida. Aquesta és la designació aprovada des de Convergència Democràtica i confirma els rumors que ja l'apuntaven per aquest càrrec des de feia setmanes. De fet, algunes fonts apuntaven que Reñé hauria rebut l'oferiment de dirigir la conselleria d'Agricultura, però que l'hauria rebutjat pensant ja en la Diputació.

Deixarà l'escó al Parlament, que l'ocuparà l'exalcalde de Cervera i fins ara portaveu de CiU a la Diputació, Salvador Bordes.

Joan Reñé ja ha anunciat que estudiarà mancomunar serveis entre pobles –sobretot entre els més petits–, mantenir serveis de qualitat i amb menys cost i no descarta reduir l'estructura de l'ens provincial, seguint les directrius del govern català, que recomana retallar càrrecs de confiança a diputacions i consells comarcals.

CiU governarà la Diputació de Lleida amb majoria absoluta. A l'oposició tindrà set diputats del PSC, probablement amb l'exalcalde de Balaguer, Miquel Aguilà, com a portaveu. També hi haurà un membre de Convergència Aranesa, dos del PP i dos més d'ERC. El fins ara president, Jaume Gilabert (ERC) seguirà amb tota probabilitat a la Diputació, però aquests 4 anys ho haurà de fer a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona