Política

El fiscal demana la imputació de l'alcalde de Manises pel frau a Emarsa

L'exgerent de l'entitat que gestiona la depuradora de Pinedo, assegura que Enrique Crespo s'encarregava de contractar de forma unilateral

Es feien regals a empreses i persones a càrrec de l'empresa

El ministeri fiscal ha demanat al jutjat d'instrucció número 15 de València que cite a declarar com a imputat l'alcalde de Manises, Enrique Crespo, en el marc de la investigació pel conegut cas Emarsa —que investiga un presumpte frau en la gestió de la depuradora de Pinedo—. La fiscal ha sol·licitat aquesta condició després de la compareixença del que va ser gerent de l'entitat, Esteban Cuesta, que va assegurar davant el jutge que totes les decisions en relació amb l'empresa pública eren adoptades per indicacions de Crespo.

La causa, oberta pels presumptes delictes d'estafa, malversació i delictes societaris, té l'origen en una denúncia del PSPV-PSOE en l'Emshi l'octubre del 2010, que va denunciar que Emarsa acumulava un dèficit d'almenys 16 milions d'euros, a més de contractes no justificats per valor d'uns 32 milions.

En l'escrit, la fiscal assenyala que en la declaració de Cuesta del passat 7 d'octubre, va manifestar que l'alcalde de Manises li va proposar assumir la gerència d'Emarsa, sense haver rebut cap formació i que després del nomenament, el 21 de juliol de 2004, li van atorgar plens poders a Emarsa.

Segons la declaració de Cuesta, Enrique Crespo coneixia la documentació que és objecte de la investigació i que va ser coneixedor “sempre” de les gestions realitzades. Preguntat per les factures d'El Corte Inglés que reflecteixen despeses en regals d'empresa, joieria, rellotgeria, accessoris d'automòbil, va manifestar que en algunes no estava la seua signatura, però que es van adquirir “per indicació” del president.

Així mateix, segons consta en l'escrit, Cuesta va declarar que Crespo tenia ple coneixement dels contractes subscrits per Emarsa i que era el mateix president del Consell el que, a voltes, li deia els pagaments que havia de fer i amb quines empreses havia de contractar i ordenava la contractació de forma unilateral amb certes persones o empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona