Política

Desenes de concentracions contra les retallades al País Valencià

La pràctica totalitat de les comarques valencianes han viscut concentracions en rebuig de la política educativa i les restriccions en l'escola pública

A l'hora de tancar aquesta informació, es comptaven per desenes de milers les persones que han ocupat la plaça Major de cada poble, vila o ciutat en favor de l'ensenyament públic i contra les retallades en l'ensenyament.

Es tractava d'una convocatòria unitària que ha partit de plataformes locals i comarcals a la que s'han unit els sindicats i les associacions professionals, grups i entitats que intervenen en l'ensenyament.

Aquestes concentracions s'han desenvolupat entre les 18 i les 20 hores i en elles ha estat llegit un manifest, mitjançant el qual es denuncia que les mesures de retallades preses pel Govern valencià amb el Decret 1/2012, i pel Govern espanyol amb el Reial Decret 20/2012, no solament afecten als estudiants sinó també als treballadors públics i a tota la ciutadania en les prestacions i ajudes sanitàries, educatives, socials i en l'àmbit de la justícia.

Per als concentrats, totes aquestes retallades posen en perill el correcte funcionament de tota la funció pública i, per tant, de l'estat del benestar. En l'àmbit educatiu amb la reducció, per ara, de 2200 persones del professorats, la desaparició de programes d'atenció a la diversitat i compensatòria educativa, l'eliminació del 58% de les hores de desdoblaments als cicles formatius, la reducció i impagament de beques de menjador escolar, o la retirada del Bono llibre. En l'àmbit sanitari amb l'augment de llistes d'espera, el proper tancament d'urgències, la retallada de personal mèdic i infermeria rural, i altres especialistes, a més de la no substitució del personal sanitari.

Però també s'ha denunciat la situació real de l'autonomia valenciana, la gestió, els excessos, l'especulació i la corrupció, en el seu conjunt.

Des de les Plataformes per l'Ensenyament Públic, s'han denunciat igualment, les actuacions policials contra els estudiants de l'IES Lluís Vives, durant als darrers dies a València i s'han condemnat les declaracions fetes pel cap de la Policia Nacional sobre els fets ocorreguts. Per aquestes raons, s'han demanat que es depuren responsabilitats, com la dimissió de Paula Sánchez de León, delegada de govern de València.

A València s'han superat xifres

Redacció

Milers de persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament de València amb el mateix objectiu que s'ha fet a la resta de les portes dels ajuntaments de molts pobles del conjunt del territori valencià. A mitja vesprada s'ha tallat el carrer Xàtiva de València a l'altura de l'IES Lluís Vives en una nova jornada de protestes estudiantils i, els concentrats han interromput el trànsit de la cèntrica via i s'han mostrat cartells sol·licitant el cessament del Cap Superior d ela Policia Nacional i la dimissió de la delegada del govern.

La protesta ha estat realitzada sense gairebé desplegament policial i sol amb agents locals desviant el trànsit. En acabant la concentració un nombrós grup dels manifestants s'ha dirigit al domicili de l'expresident de la Generalitat Francesc Camps, situat al centre de la capital valenciana, el que ha obligat a la policia a acudir fins al lloc.

COMARCA A COMARCA

En la major part de pobles i ciutats valencianes s'han fet concentracions si més no a les capçaleres de comarca. Es té constància d'almenys les següents poblacions i comarques:

EL BAIX SEGURA: Bigastro, Oriola i Torrevella.

BAIX VINALOPÓ: Crevillent, Elx i Santa Pola.

EL COMTAT: Cocentaina i Muro.

VINALOPÓ MITJÀ: Asp, Elda, Novelda, Petrer.

L'ALACANTÍ: Alacant, El Campello, Xixona, Mutxamel i Sant Vicent del Raspeig.

L'ALCOIÀ: Alcoi, Banyeres de Mariola i Ibi.

L'ALT VINALOPÓ: Beneixama, Sax i Villena.

La MARINA: Benissa, Calp, Dénia, Xàbia, Ondara, Pedreguer, Pego, i la Vila Joiosa.

L'ALT PALÀNCIA: Altura, Xèrica i Sogorb.

EL MAESTRAT: Albocàsser, Benicarló, Peníscola i Vinaròs,

ELS PORTS: Morella.

LA PLANA: Almassora, Almenara, Benicàssim, Borriana, Nules, Onda, Orpesa, La Vall d'Uixò i Vila-real.

CAMP DE MORVEDRE: Sagunt.

CAMP DE TÚRIA: Bétera, l'Eliana, Llíria i Riba-roja.

L'HORTA: Alaquàs, Albal, Alboraia, Aldaia, Alfafar, Burjassot, Catarroja, Godella, Manises, Massamagrell, Mislata, Montcada, Paiporta, Paterna, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Silla, Tavernes Blanques, Torrent i Xirivella.

LA COSTERA: Xàtiva.

LA RIBERA: Alzira, l'Alcúdia, Algemesí, Carcaixent, Castelló de la Ribera, Almussafes i Sueca.

LA SAFOR: Almoines, Gandia, Xeraco, Oliva i Potries.

LA VALL D'ALBAIDA: Albaida, Bocairent, l'Olleria i Ontinyent.

ELS SERRANS: Xelva i El Villar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.