Política

Sabaté: “Hauríem de parlar més de supervivència i no d'independència”

El nou president del grup parlamentari del PSC afirma que “tothom” havia assumit la “transició” dels càrrecs al Parlament des de la designació de Navarro com a primer secretari

Considera els nomenaments una “bona notícia” i afirma que el líder dels socialistes catalans havia rebut crítiques internes per “falta de decisió i dubtes”

El nou president del grup parlamentari del PSC, Xavier Sabaté, que substituirà Joaquim Nadal en el càrrec, ha assegurat que la renovació anunciada aquest dilluns pel primer secretari del partit era una decisió prevista des del congrés en què Pere Navarro es va convertir en el nou líder dels socialistes catalans. De fet, ha considerat que tothom havia assumit que exercia el càrrec de forma “transitòria”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Sabaté ha assegurat que fins ara a Navarro se l'havia “titllat de falta de decisió i de tenir dubtes” i que per tant l'anunci de la renovació feta aquest dilluns és una “bona notícia”.

Preguntat sobre la manifestació de l'11-S, Sabaté ha assegurat que no hi aniria i ha considerat que en l'actualitat hi ha “molts altres problemes a resoldre” que no venen derivats de la relació amb Madrid. Tot i considerar que cadascú, dins del PSC, és lliure d'assistir o no a la manifestació, ha assegurat que provocaria “confusió” si assistís a la marxa de la Diada. A més, ha criticat el govern d'Artur Mas, a qui considera que “se li ha escapat de les mans” el debat sobre l'Onze de Setembre quan s'hauria d'haver centrat en buscar “la unitat”. En aquest sentit, Sabaté ha assegurat que “en un moment com l'actual s'hauria de parlar més de supervivència i no d'independència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.