Política

Navarro nega que els canvis al PSC siguin per fer silenciar les veus crítiques

El primer secretari del PSC assegura que cal “marcar un nou perfil d'oposició clara”

Afirma que el govern de Mas ha perdut una oportunitat de liderar una manifestació unitària a favor del pacte fiscal

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha descartat aquest dimarts que els canvis dins el grup parlamentari estiguin motivats per fer silenciar les veus crítiques o discordants. “Les declaracions no han marcat els canvis al PSC”, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Navarro s'ha mostrat taxatiu afirmant que ara cal “marcar un nou perfil d'oposició clara” al govern d'Artur Mas.

Navarro ha defensat que els canvis “són imprescindibles” i que “és bo” ubicar noves persones en càrrecs que fa temps que ocupen d'altres. A més, ha volgut deixar clar que té “bona sintonia” amb Joaquim Nadal i Laia Bonet, per exemple, de qui, juntament amb Miquel Iceta, assegura “han fet molt bé la seva feina”. A més, ha reiterat que els 28 diputats del PSC al Parlament són molt importants i que tots tindran a partir d'ara altres responsabilitats.

Navarro s'ha defensat de les lectures que aquest dimarts han fet la gran majoria dels mitjans de comunicació, que asseguren que la renovació dins del grup parlamentari del PSC és apartar el sector més catalanista, assegurant que des que ahir va anunciar els canvis ha rebut “felicitacions molt nombroses”. Amb tot ha recordat que quan hi ha canvis sempre hi ha persones a qui no els agrada.

A més, ha considerat que a partir d'ara el PSC ha deixar de parlar “tant de nosaltres” i centrar-se en “parlar més de la situació que ens afecta”, com la targeta sanitària, l'atur o les dificultats econòmiques de les famílies per afrontar el nou curs escolar.

Navarro també ha parlat de la manifestació de l'Onze de Setembre, assegurant que el govern d'Artur Mas ha perdut “l'oportunitat de liderar una manifestació unitària a favor del pacte fiscal”. “Era una oportunitat per promocionar una convocatòria global per donar una imatge de país unitària” i reivindicar el pacte fiscal, ha reiterat.

Navarro, que ha assegurat que no anirà a la manifestació de la Diada, considera que la marxa està organitzada per una “entitat clarament independentista”, objectiu que el PSC “no comparteix”. “És una convocatòria excloent”, ha sentenciat.

Navarro ha descartat que Mas avanci eleccions, tot i assegurat que el PSC estaria preparat per afrontar-les. I també ha parlat de les primàries socialistes, que assegura seran obertes i participatives “a la francesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.