Política

“M'han convençut”

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, reivindica “l'honorabilitat” dels dirigents investigats i es mostra prudent en espera que s'aclareixin els fets

La direcció avala la suspensió dels implicats

La primera conseqüència de la sacsejada judicial al PSC es va plasmar ahir en l'absència de Manuel Bustos i Daniel Fernández en la reunió del secretariat. Aquest òrgan de direcció del partit es va reunir al matí per ratificar i avalar la decisió que dimarts al vespre va prendre el primer secretari, Pere Navarro, d'acceptar la suspensió temporal de Fernández i Bustos com a secretari d'organització i secretari d'acció municipal, respectivament. El primer està sent investigat per un presumpte delicte de tràfic d'influències en la contractació d'un alt càrrec a l'Ajuntament de Montcada; el segon assegura que està imputat per un delicte d'omissió en el seguiment d'una suposada trama de corrupció urbanística al municipi que dirigeix. Tots dos casos semblarien estar desvinculats.

Aclarir els fets

Més enllà d'això, però, Navarro va dedicar la intervenció d'ahir a reivindicar “l'honorabilitat” dels dos companys de files i reclamar la presumpció d'innocència. Quan se li va preguntar si posaria la mà al foc pels dos dirigents, Navarro va evitar respondre amb un sí o un no: “Els puc dir que els he escoltat i m'han convençut”, va dir.

El primer secretari del partit també es va mostrar prudent davant les informacions aparegudes en els mitjans. “Hem d'esperar aquest cap de setmana que s'iniciïn les declaracions davant del jutge per aclarir què ha passat”, va explicar Navarro i “poder restituir les funcions” als dos dirigents, va afegir.

Aquest cap de setmana han de declarar davant el jutge d'instrucció de Sabadell tant l'alcalde d'aquest municipi, Manuel Bustos, com l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez. L'interrogatori a Pérez permetrà, si ella accepta declarar, aclarir els motius pels quals s'investiga Fernández, ja que aquest, per la seva condició de diputat a Madrid, és aforat i només pot declarar davant del Suprem, sempre que aquest tribunal consideri que hi ha causa delictiva i opti per imputar-lo.

El procediment que dimarts a la tarda van seguir els Mossos d'Esquadra per comunicar al diputat que estava sent investigant va causar “perplexitat” en el primer secretari del PSC. “No m'agradaria pensar que hi ha una maniobra política”, manifestava el líder del PSC, que va qualificar “d'estrany i casual” que els Mossos s'atansessin fins a la seu de Nicaragua en el moment que estava prevista una compareixença de Fernández per parlar de la imputació de Bustos en la trama urbanística a Sabadell. La policia ho va fer amb l'argument que no el localitzaven.

Per la seva banda, l'alcalde de Sabadell va reiterar ahir la seva innocència i va anunciar que, un cop acabi el procés obert, emprendrà accions judicials per recuperar “l'honorabilitat”. “Tinc la consciència molt tranquil·la”, va dir.

Diferent del cas Pretòria

Navarro va defensar que Bustos i Fernández mantinguin els càrrecs electes com a alcalde i diputat, respectivament, perquè no estan “inculpats judicialment”. El dirigent va marcar diferències amb el cas Pretòria quan el partit va rellevar Bartomeu Muñoz de l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet. “Llavors hi havia ingrés de presó”, va remarcar.

Demanem la màxima rapidesa i informació
No m'agrada, això de posar la mà al foc, però els he escoltat i m'han convençut
És molt diferent del cas Pretòria: el 2009 va haver-hi un ingrés a la presó
Pere Navarro
primer secretari del psc
Esperem que aquest cap de setmana els afectats aclareixen els fets i puguem restituir-los en les seves funcions
Reivindico l'honorabilitat dels meus companys i el dret a la presumpció d'innocència
“El fet d'estar imputat no significa estar inculpat
La notificació de Fernández com a imputat ens va deixar perplexos, va ser un procediment estrany

El jutge no ho va ordenar

La notificació policial que dos mossos van entregar al secretari d'organització del PSC abans-d'ahir, on primer se li deia que era imputat i després investigat arran de la trama corrupta de Sabadell, podria portar cua. El jutge de Sabadell no va ordenar pas a la divisió d'investigació criminal que comuniquessin a Daniel Fernández que era investigat per un suposat delicte de tràfic d'influències. Fonts del TSJC van assegurar que la policia va informar el jutge que comunicarien a Fernández que era investigat. Mesura que no és pas urgent ja que el jutge encara no ha formalitzat la peça separada amb els indicis de Fernández per enviar al Suprem ja que és diputat al Congrés. Un portaveu dels Mossos no va voler valorar la insòlita actuació policial i va assegurar que els agents van actuar per mandat judicial. Si hi ha indicis delictius, però, el cas Fernández viatjarà a Madrid per tornar a Barcelona (al TSJC), ja que ha obtingut l'acta al Parlament.

m. piulachs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona