Política

De Pretòria a Mercuri en cinc mesos

Antonio Jiménez, l'exregidor del PSC de Llavaneres implicat en la trama del Barcelonès Nord, torna a ser un dels investigats pel cas de suborns a Sabadell

També va participar en un polèmic projecte a Montcada

Hi ha força similituds entre la corrupció municipal del cas Pretòria, esclatat el 2009 a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i el nou cas de suposats suborns a Sabadell. El més sorprenent de tot, o no, és que hi ha un nexe entre tots dos afers: Antonio Jiménez Gómez. Un home sempre present en canvis urbanístics polèmics.

Jiménez va ser durant força anys gerent de l'Institut Municipal d'Esports de Santa Coloma de Gramenet. Va saltar al món de la política com a regidor del PSC a Llavaneres, on va ocupar la regidoria d'Urbanisme en el mandat 2003-2007, període que va compaginar com a cap de l'àrea de Política Territorial al consistori de Montcada i Reixac, llavors dirigit pel socialista César Arrizabalaga. Allà va ser clau en el canvi d'usos d'uns solars per situar-hi la nova Valentine, un projecte força criticat.

Jiménez arrodoneix aquest do de la ubiqüitat amb ser la mà dreta del considerat cervell del cas Pretòria: Luis Andrés García Sáez, Luigi. Un exdiputat socialista, fet a si mateix i reconvertit en mecenes d'art, que va esprémer els seus contactes al cinturó roig per fer negocis urbanístics. El juliol passat, l'Audiencia va arxivar la causa contra Jiménez i l'alcalde del PP, Víctor Ros, acusats d'afavorir unes plusvàlues de 10 milions d'euros a Luigi en canviar els usos d'un solar en l'operació Niesma a Llavaneres. “Entre Jiménez i Luis Andrés existia una relació cordial i van tractar de negocis immobiliaris en comú a Llavaneres”, diu el jutge Pablo Ruz a la resolució, i hi afegeix que l'actuació de Ros i Jiménez “ no pot ser qualificada de delicte” pels seus acords urbanístics, ja que “no van ser qüestionats ni per l'administració autonòmica ni pels pèrits”.

L'advocat de Jiménez en el cas Pretòria es va sorprendre ahir que, només cinc mesos després de quedar net d'imputacions, tornin a relacionar el seu client amb un altre cas de corrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona