El PP critica la dependència de Zapatero del tripartit i augura més crisi i atur a causa del nou finançament

El nou model de finançament és un desastre segons el PP: «un autèntic monument a la improvisació», «clarament antisocial», que «portarà més crisi econòmica i més atur». Són paraules del portaveu d'Economia de la formació, Cristóbal Montoro, que va assegurar ahir que el sistema posarà en risc la igualtat dels ciutadans a l'hora d'accedir als serveis públics bàsics. Montoro va acusar el govern de José Luis Rodríguez Zapatero de practicar un «obscurantisme inadmissible», perquè la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, no ha detallat el repartiment dels recursos addicionals entre les comunitats.

«L'únic que hem conclòs és que el sostre de despesa era de 9.000 milions d'euros i ara sembla que s'ha elevat a 11.000», va dir Montoro, que va criticar que el govern espanyol hagi «tornat a fer miques el sostre de la despesa». A més, va lamentar la dependència de Zapatero de les necessitats polítiques dels membres del tripartit. Els populars també diuen que la negociació s'ha convertit en una «subhasta» que acabarà perjudicant tota la ciutadania, ja que s'augmentarà el dèficit i el deute públic es podria transformar en una pujada d'impostos l'any que ve.

Caldrà esperar fins dimecres per saber quina postura adopten els representants dels territoris governats pel PP a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.

Insuficient per a Catalunya

El PP de Catalunya considera insuficients els recursos que rebrà el país: «Rebrà menys que no necessita» per fer front a la crisi econòmica, va dir el diputat del PP, Enric Millo, a Efe. En la mateixa línia que Montoro, Millo va assegurar que l'acord «no s'ha fet pensant en l'interès general de Catalunya, sinó en els equilibris polítics per aguantar el tripartit» i perquè Rodríguez Zapatero pugui disposar dels vots d'Esquerra al Congrés.

EL PERSONATGE

Cristóbal Montoro
Respons. econòmic del PP
«El nou finançament és un autèntic monument a la improvisació, portarà més crisi econòmica i més atur. Zapatero ha practicat un obscurantisme inadmissible»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.