Política

CDC vol que la “guerra bruta” de l'Estat contra el procés sobiranista es consideri “corrupció”

Rull rebutja que un polític imputat automàticament hagi de renunciar als seus càrrecs

Considera inaudit que el president del govern espanyol cobri menys que un alcalde

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha demanat que es consideri com a “corrupció política” la “guerra bruta” de l'Estat contra el procés sobiranista. “Cal considerar corrupció política la utilització il·legítima d'instruments de l'Estat per combatre determinades opcions polítiques”, ha assenyalat Rull en una entrevista a Catalunya Informació. “El procés de transició nacional s'ha vist afectat d'una manera molt severa per la utilització d'aquests instruments il·legítims”, ha reblat el secretari d'organització de CDC, que també ha rebutjat que un polític imputat automàticament hagi de renunciar als seus càrrecs. “Això depèn del cas i de la consciència de cadascú”, ha puntualitzat Rull.

En preguntar-li pel cas d'Oriol Pujol, que pot estar a les portes d'una imputació, Rull s'ha limitat a recordar el que el mateix secretari general de CDC ja va apuntar quan es va saber que el fiscal demanava la seva imputació. “Va ser bastant clar, que en política, en un procés tan transcendent, ningú pot ser un obstacle per anar endavant”, ha recordat. Ara bé, ha subratllat que CiU confia que Pujol no serà imputat, i ha avisat que “pot haver algú” que estigui atacant Pujol per “posar impediments des de fora al procés” sobiranista.

Després que Artur Mas apostés perquè tots els partits pactin un moment processal per fer dimitir els seus càrrecs, Rull ha considerat que el “més pedagògic” seria escollir el moment de la fi de la instrucció d'un jutge, és a dir, després de la imputació però abans d'acabar el judici. “D'imputacions n'hi ha de molt diverses, imputar algú és relativament senzill, mentre que l'acusació formal després de la instrucció és molt més sòlid”, ha argumentat.

Rajoy cobra poc

Després que Mariano Rajoy hagi fet públiques les seves declaracions de la renda, Rull ha considerat “inaudit” que el president del govern espanyol cobri menys que un alcalde, i ha opinat que cal canviar el sistema de retribucions dels càrrecs públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona