Política

L'ajuntament de Xixona vota en contra del Consell de Participació Ciutadana

PSOE i PP entrebanque la creació d'aquest òrgan consultiu on havien d'estar representades les associacions, grups i entitats del poble

El plenari de Xixona no ha aprovat una moció amb el vot contrari de PSOE i PP perquè es cree un consell de participació ciutadana i s'elaboren uns pressupostos amb la participació de les diferents associacions municipals i del poble en general.

Joan de Déu Martines, regidor d'Esquerra a l'ajuntament de Xixona comenta “en aquests moments en què la política i els polítics estan tan desprestigiats necessitem mostrar a la gent que pot participar en el dia a dia d'un Ajuntament i no que només ho pot fer una volta cada 4 anys. També és veritat que aquest Ajuntament ha avançat en la participació mitjançant l'agenda 21, però pensem que en aquesta plataforma només es pot participar i decidir coses generals. Per tot açò volem crear el Consell de participació ciutadana. Una de les principals activitats d'aquest Consell serà l'elaboració d'uns pressupostos participatius”.

El dirigent república, a més, explica que “des d'Esquerra el que volem és que la gent puga decidir en què gastar els diners d'una part de les inversions que fa l'Ajuntament. Sabem que una bona part dels pressupostos són de despesa corrent. També tenim clar que el partit que ha guanyat les eleccions es presentava amb un programa electoral que ha d'intentar realitzar. Així i tot, pensem que s'ha de deixar a la ciutadania de Xixona que puga votar i triar algunes de les inversions que es fan de la manera que l'equip de govern crega més convenient, cosa que ja es fa a alguns altres pobles”.

Amb totes aquestes mesures el grup d'Esquerra espera apropar la política municipal als ciutadans i ciutadanes i que aquests hi participen en el desenvolupament del poble de Xixona. I encara que aquesta vegada no s'ha aprovat la moció estan oberts ha arribar en un futur a algun pacte amb el govern municipal per fer que l'ajuntament siga més eficient, més transparent i més participatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.