Política

Maresme

Moció de censura a Teià per fer fora l'alcalde Joan Castan

El convergent Josep Botey es farà amb l'alcaldia gràcies a un pacte “per la governabilitat” amb ERC i el PSC

Es repeteix la fórmula que les tres forces van imposar fa dos mesos a Arenys de Munt

Un mes després que CiU abandonara el govern de Teià i trenqués amb el pacte amb els independents de Gent de Teià (GdT), la formació nacionalista ha presentat aquest matí amb el suport d'ERC i el PSC una moció de censura per fer fora l'alcalde, Joan Castan i proclamar en el seu lloc el cap de llista convergent, Josep Botey. Castan, que ja havia vaticinat la moció de censura tan bon punt es va quedar en minoria, va ser un dels alcaldes històrics per CiU al Maresme entre el 1991 i el 2003. Posteriorment trencaria amb la formació i es presentaria amb el grup independent de GdT i guanyaria les eleccions municipals. En un breu comunicat emès per les tres forces, s'anuncia la voluntat de fer fora l'actual govern en minoria de GdT, amb cinc regidors, i formalitzar un de nou integrat per CiU, amb quatre regidors, ERC, amb dos i PSC amb un. Amb la nova estructura, el tripartit aconsegueix la majoria absoluta en el consistori i a banda de GdT també quedarà a l'oposició el PPC, amb una regidora. Els arguments oficials que s'inclouen en el comunicat són de caire generalista: “garantir la governabilitat del municipi, amb un govern fort, amb una majoria estable i sense personalismes, on s'anteposi l'interès comú”. Aquesta darrera afirmació fa referència a les acusacions fetes des de les files de CiU per justificar el trencament amb GdT i que se centraven principalment en el caràcter autoritari i del seu “menysteniment” cap a la resta de regidors que no eren del seu partit.

Del pacte de govern signat entre les tres forces no ha transcendit de moment cap detall, així com tampoc del repartiment de les regidories. El canvi d'alcalde es farà efectiu en el proper ple previst pel 23 de novembre. Amb la moció de censura de Teià, CiU, ERC i PSC ja en sumen dues a la comarca. La primera, a Arenys de Munt, va fer fora de l'alcaldia a Josep Manel Ximenis, de la CUP.

De la seva banda, l'alcalde de Teià, Joan Castan, ha declinat fer cap valoració política d'una moció de censura “de la qual n'he tingut constància aquest mateix matí”. Tot i això, Castan considera que aquesta situació és “absurda, sense motiu i sense justificació de cap mena”. L'alcalde anuncia que es vol prendre “un temps prudencial” abans no faci declaracions. Per Castan, però, “fins que no s'hagi signat la moció de censura no hi ha res tancat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona